14.04.2022

Kuruluş Osman 90. bölüm özet. Çocuk Orhan ve Alaeddin diziye dahil oluyor


Aradan yıllar geçmiştir. İki devletin mühürlediği barış sürmektedir. Osman bey İnegöl'ü fethetmek için gizlice mancınıklar yaptırmakta, gülleler, silahlar yaptırtmaktadır. Nikola'nın madenlerinden gelen malzemeler buralarda demircilerce hazırlığa dönüşmektedir. 

Cerkutay casusluk yapıp herkesten gizlice Nikola'nın rum ateşi ve silah getirttiğini öğrenip Osman beye söyler. Alpleriyle Osman bey kervana baskın verir. Osman bey mallarına el koysa da Nikola barışı bozan kişi olmak istemediği için bir şey söyleyemez

Orhan ve Alaeddin büyümüş cenkte ve bilgide birbirleriyle yarışır haldedirler. Bir gün av talimi yaparken ormanda askerlerden kaçan küçük bir kızı görürler. Kızı kurtarıp kaçarlar. Ancak yakalandıklarında Bay Sungur yetişip onları kurtarır. Konuşmayan kızı obaya getirirler. Sonunda kız adının Holofira olduğunu ve tekfur Basileus'un üvey kızı olduğunu söyler. Başka bir tekfur ile evlendirileceğini; bu evliliği istemediği için kaçtığını anlatır. Babasına vermemeleri için yalvarır

Kalede toplanan Nikola, Basileus, Kosses ve Rogatus'un yiğeni de o sırada bu evliliği konuşmaktadır. Kosses gittikten sonra düğüne davet edecekleri Osman ve Turgut'u tüm yanındakilerle nasıl öldüreceklerini planlarlar. Kosses'i de Osman'a yakınlığı yüzünden öldürmeye karar verirler. Barkın'ı ise Nikola'nın isteğiyle öldürmeyeceklerdir.

Kosses düğünden önce damatla konuştuğunda genç adam ondan düğününe gelmemesini ister. Kosses hemen Osman'a gidip bu evliliğin tuzak olduğunu anlatır. Osman bey bir plan yapar. Kızı babasına verip düğünün olmasını sağlayacak; bacılar kaleye girecek, alpler gizli tünellerden içeri sızacak, Osman ve Turgut hiç bir şeyden haberleri yok gibi yiyip içip zehirleneceklerdir. Tabi panzehirlerini yanlarında getireceklerdir. Böylece kaleyi içerden fethedeceklerdir.

Düğün günü Bala'nın başında olduğu bacılar; sandıklara sakladıkları kılıçlarla yola çıkar. Geçen bölümlerde olan Usta da bu bölüm tekrar gelir. Osman'ın oğullarına pusu kurup kaçırıp kaleye götürür. Obada kalması gereken Malhun alpleri alıp kaleye doğru yola çıkar.

Tekfurlar Kosses'i öldürmek için birlik yollar. Kosses ve komutanını Osman bey ve alpleri kurtarır. Kosses onlara çocukları kaçırdıklarını söylediklerini söyler. Osman telaşlansa da planının bozmamaya karar verir. 

 

Hiç yorum yok:
Write comments