28.04.2022

Kuruluş Osman 92. bölüm özet. Osman bey Üstad'ı öldürüyor


Atv ekranlarında yayınlanan Kuruluş Osman da Barkın geçen bölüm Osmanların savaş hazırlıkları yaptıkları karargahlarını bulmuştu. Bu bölüm Nikola askerleriyle oraya saldırır. Apleri öldürürken Davut ustayı yaralar. Kılıçları alırken mancınıkları ateşe verir. Davut ustayı öldürecekken Osman alpleriyle yetişir. Nikola yaralı kaçarken Osman bey onu yakalar ve obaya getirir. 

Osman bey obaya getirdiği Nikola'yı yine de tedavi ettirir. Kaledeki komutandan Nikola karşılığında İnegöl kalesini ister. Üstad bunu duyunca hemen bir plan yapar. Barkın'la konuşur ve karısıyla obasının yaylaya gideceği gizli güzergahı öğrenip baskın yapar. Barkın hemen Kayı obasına gider ve olanları anlatır. Osman bey bir an bile düşünmeden takası kabul edip Selvi ve obalılara karşılık Nikola ve askerleri verir. Nikola yine kurtulmuştur

Üstad Osman'a tuzak kurup fethi durdurmak için palan yapar. Osman beyin işlettiği madenlere baskın yapar. Osman bey ise onları beklemektedir. Üstad ve adamlarını yakalar. Üstad'ın maskesi düşünce gördüğü yüzle şaşakalır. Ancak sonunda adamın kellesini alır ve kelleyi İnegöl'ü kuşatırken Nikola'ya gönderir. Üstadının öldüğünü gören Nikola çok üzülür. 

Kadınlar da obada fetih için hazırlıklar yapar. Esaretten kurtulan Selvi de onlara yardım eder. Selcan ananın yokluğu hissedilmektedir. 

Kosses Kayı obasında yaralarının iyileşmesini beklerken kulağında Şeyh Edebali'nin okuduğu Kur'an-ı Kerim'den ayetleri hissetmiştir. Kosses'in yüreği İslam'a karşı yumuşamaya başlamıştır.     

Aktimur bu bölüm Osman beye Nikola'nın karargaha baskın yapacağını da Üstad'ın madenlere baskın yapacağını da haber verir. Nikola'nın esir düştüğünü ve Osman beyin şartlarını İnegöl'e gidip söyler. Obaya elçi olarak girdiğinde annesinin çadırına da gidip hasret giderirler

Nikola ve yanındaki yeni komutan; Osman beyin İnegöl'e giden mühimmat yollarını kestiğinden habersizdir. Osman beyin karargahında yaktıkları mancınıkların tek olduklarını sanmaktadırlar. Oysaki yıllardır Osman bey yaptırdığı mancınıkları parçaları başka başka yerlere saklamıştır. Onları birleştiren Gündüz bey; kaleyi kuşatır. Barkın da diğer Türkmen beyleriyle gazaya gelir. 

Bu sırada Üstad'ın yardımcısı kendi askerlerini haber verilen Holofia'nın teyzesinin askerleri gibi obaya sokar. Holafia'yı almaya gelen askerler sandıkları askerleri obada misafir ederler. Askerler gece harekete geçmek için hazırlanır

Hiç yorum yok:
Write comments