13.05.2022

Barbaroslar: Akdeniz'in Kılıcı 30. bölüm özet. İsabel ve Meryem ölüyor


Çiçel'deki kaçırılan kadınları kurtarmak için Don Diego'nun karşısına çıkan Oruç ve yanındakiler savaşırken Pedro önceden de kaçırmayı planladığı Meryem'i götürür. İsabel bunu fark edip peşlerinden gider. Issız bir kulübeye götürülürken İsabel yetişir. Meryem o an için kurtulur. Diego'nun kardeşi Pedro vurulur ama Rosa da İsabel'i önce sırtından sonra karnından vurur. Diego da Meryem'i vurur. Kardeşini hekime yetiştirir.

Trt ekranlarında yayınlanan dizide Oruç ve Hızır çatışmadan çekilmek zorunda kalırlarken İspanya kralının amiralini öldürürler. Diego bu durum karşısında çok panikler. Oruçlar gittiğinde Meryem de İsabel de yerde yaralı yatmaktadır. Hekime yetiştirmek için ivedilikle koştururlarken Selim Tumi önlerini kesip kurtardıkları müslümanları ister. Durumlarının acil olduğunu söyleyip adamın üzerine yürürler. İki kadın da müdahaleye rağmen ölür.

Selim Tumi bir kez daha gelip müslümanları ister. Oruçlar yaslıyken bu harekete iyice kızar. Zaten müslümanları alsa Diego'ya vereceğini bildikleri için Tumi'ye vermezler. Tumi de Oruçların gemisini patlatıp müslümanları öldürürken intikamını da alır. Hızırlar gemilerinin patlatılıp masumların öldürüldüğünü duyunca Tumi'ye gider ama adam inkar eder.

Oruçlar oradan yine de gidip kadınlarını Kelemez'e götürecekken Tumi'nin zulm ettiği halk onlardan yardım isteyip gitmemeleri için yalvarır. Hızırlar; Derviş babanın da etkisiyle gitmemeye karar verir. Cenazeleri defnedip orada bir eve yerleşirler. 

Piri reis açıkta bekleyen amcası Kemal reisin gemisine gider. Amacı onu da alıp Cicel'e saldırmaktır. Ancak Kemal reis hadsizce müslümanlara saldıran Rodosluların peşinden gitmeyi planlamaktadır. Osmanlı devletinde Şehzade Selim; sancağını bırakıp Rumeli'ye çıkmıştır. Yaşanacak kargaşa yüzünden bir süre Osmanlı ile irtibatları kesilecektir.

Tumi ve Diego onlara karşı birlik olur. Pedro; Piri reisin amcasından aldığı az sayıda gemisinin önünü keserken Tumi'nin bayraksız gemileri de diğer taraftan Piri'nin karşısına çıkıp onu kıskaca alacaklardır. Oruç reis bunu önceden öngörüp Tumi'nin gemilerini zapteder ve Piri'ye yardıma gidip onunla Pedro'yu kıskaca alır. Pedro ve adamları gemileri bırakıp kaçar. 

Pedro'nun bıraktığı gemilere binen Oruç ve yanındakiler Cicel'e çıkar. Orayı ele geçirirler. Rosa ele geçmemek için kaçarken Oruç; Pedro'yu öldürüp intikamını biraz soğutur. Hızır ise adamlarıyla kaldıkları evi basan Diego'ya tuzak kurmuştur. Hızır; kaçan adamı ve Rosa'yı yakalayıp kılıcını boynuna dayar. Olanları duyan Tumi de telaşlanıp tedirgin olmuştur

Hiç yorum yok:
Write comments