2.06.2022

Kuruluş Osman 96. bölüm özet. Romanos ve Cebe'den Osman beye hain tuzak


Ali bey ve oğlu canları sandıkları hain Ahmet'i gömerler. Romanos ve adamları ise onlar gittikten sonra mezarı açıp meftayı götüreceklerken Cesedi incelemek isteyen Osman bey saldırır. Askerleri öldürüp cesedi alır. Obaya gittiğinde Turgut beye atılan okun akıl karıştırıcı bayıltıcı bir madde taşıdığını öğrenir. Artık Osman bey işin işinde bir iş olduğundan emindir.

Cebe ve Romanos konuşup planlarına devam eder. Cebe; Kayı obasına gidip kendi nökerlerini kaçak suçlu nökerler gibi Osman beye teslim eder. Ancak Cebe, onlara Kayı obasına götürmeden önce zehir içirir. Osman beye teslim ettiği adamları konuşuramadığını söyler. Osman bey sorğulamak için kafesli çadıra girdiğinde nökerlerin hepsinin zehirlenip öldüğünü görüp şaşırır. Cebe buna savunma olarak yakalanmadan önce zehir içtiklerini söyler.  

Gündüz beyin ölümünden sonra Osman bey onun yerine Aktemur'u getirir. Bu arada Ayşe de sonunda gebeliğinden emin olur. Aktemur bu müjdeli haberi duyunca çok sevinir. Annesiyle konuşur ve onun konuşmasını sağlar

Barkın Selvi'yi Osman beyin herkesin başına iş açacağına inandırmaya çalışır ve Kayı obasına bıraktığı eşinden duyduklarını kendisine söylemesini ister. Selvi; Turgut beyin İnegöl'e götüreleceğini Barkın'a söyler. Barkın da Mustafa'ya söyleyince genç adam pusu kurar. Ancak Turgut beyi almak için yolunu kestiği konvoyda kendisi Osman beyin tuzağına düşer. Aktemur saldıran Mustafa'yı kolundan yaralar. Çocuğu İnegöl'e götürürler. Barkın da bu durumu Ali beye hemen haber uçurur. Baba çok öfkelenip beylerden Osman beye saldırmak için asker toplamalarını ister. 

Yenişehir'i almayı hedefi yapan Osman bey; obadaki beylerin durmaları, olayların yatışmasını beklemesini istemelerine sert çıkar. Sultan da elçi gönderip Osman beyden Turgut beyi ister. Osman bey elçiyi eli boş geri gönderir.. Barkın'ın beyleri de savaştan yana değildir. 

Demirci Davut ce Kumral abdal ise Yenişehir'e casus olarak yerleşmiş; beylerine haber göndermektedir. Yenişehir de imparator ordu toplamaktadır. 

Moğollar Söğüt'e mal götüren kadınlara yolda saldırır. Selvi ağır yaralanır. Hemen obaya götürülür. Selvi ölüm döşeğinde Bala'ya Barkın'la ilgili bir şeyler söyler. Barkın obaya gelir ve Selvi hatun ölür. 

Cebe Osman beye bir kaç ölü nöker getirir ve saldırıyı onların yaptığını söyler. Nökerleri yakalarken bir Bizans'lı yakaladığını söyler. Bizanslının adının Romanos olduğunu söyler. Romanos'un kampında olduğunu söyler ve Osman bey alpleriyle moğol kampına gider. Romanos orada esir gibi dursa da aslında bu Osman beye kurulmuş bir ölüm tuzağıdır. 


Hiç yorum yok:
Write comments