6.09.2022

Bir Küçük Gün Işığı 1. bölüm özet. Elif kocasının öldüğünü ve bir çocuğunun olduğunu aynı anda öğreniyor


Atv ekranlarında yayınlanmaya başlayan Bir Küçük Gün  Işığı dizisinin ilk bölümünde Elif en yakın arkadaşıyla birlikte başarılı bir organizasyon şirketi yönetmektedir. Sosyetik bir gelinin düğününü eksiksiz ve özenle hazırlarlar. Elif düğün öncesi damadın gelini aldattığını görür ve arkadaşının uyarısına rağmen geline bunu söyler. Gelin bu bilgiye rağmen evlenir. Birkaç gün sonrasında sosyal medyasından onların şirketini kötüleyen yalanlar atan bir paylaşım yapar

Elif yıllardır Hakan isminde biriyle mutlu bir evlilik yaşamaktadır. Hakan o akşam iş için Marmaris'e gitmiştir. Ancak kadına gelen telefonla her şey altüst olur. Kocası kaza yapmış ve ölmüştür. Üstelik arabadaki kızlarının durumu iyidir. Bu haberler Elif'in kafasını karıştırır. Yanlışlık olduğunu düşünür.

Çünkü eşi onu o akşam aramış ve şehir dışında olduğunu söylemiştir. Onların bir çocuğu yoktur ve hatta kendisinin çocuğu da olmayacaktır. Hastaneye giden Elif morgdaki cesedi teşhis eder. Ceset kocası Hakan'a aittir. Üzerine kayıtlı hatta kendisi doğurmuş olarak kayıtlarda olan küçük kız çocuğunun adı Güneş'tir. Kız çocuğu hiç konuşmamaktadır. Annesi göründüğü için Elif kızı alıp eve getirir.

Olanları anlamaya çalışan Elif; kocasının kendisine yalan söylediğini aldattığını dahası başka birinden bir kızı olduğuna inanamaz ama kız çocuğu karşısındadır. Hakan'ın başka bir telefonu daha vardır. İlk başta şifreyi açmaya çalışır. Sonrasında Güneş'in doğum tarihi ile telefonu açabilir. Telefonda kayıtlı tek kişi olan ve çocuğun annesi olduğunu düşündüğü 'Petek'i arar ama kadının telefonu kapalıdır

Elif dağınık bir halde Güneş ile yaşadığı eve gider. İçeri girip günlerce diğer kadının gelmesini bekler ama kadın ortada yoktur. Sonunda gelmeyeceğini kabullenip Güneş'i çocuk esirgemeye vermek ister ama kıyamaz. Çocuk da ona bağlanmıştır. 

Elif yavaş yavaş eve gelen ihtarnamelerden Hakan'ın evin kredisini ödemediği her yerden kredi aldığını fark eder. Sonrasında iş yerinde de işlerin iyi gitmediğini öğrenir. Son yaptıkları düğündeki gelinin söyledikleri yüzünden herkes onlarla çalışmayı iptal etmektedir. Üstelik bazı düğünler için ceplerinden yaptıkları harcamalar da onları batışa doğru sürüklemektedir.

Hakan'ın yıllardır çalıştığı şirketin başında genç yönetici Fırat vardır. Yıllardır ortalıktan kaybolmuş olan kardeşi Dila'yı aramaktadır. Kardeşinin yerinin mesajı tam da Hakan'ın öldüğü gece gelmiştir. Oraya gidip kardeşini almayı beklerken Hakan'ın arabaya bindiğini görür. Öfkeyle onları takip edip sıkıştırınca aracın kaza yapmasına sebep olur

Dila ise baskıcı annesinin kurbanı psikolojik sorunları olan biridir. Çok sevdiği babası o evde yokken hastalanmış; komada yatmaktadır. Dila bunu babasına annesinin yaptığını iddia eder  

Fırat evli olduğunu bildiği Hakan'a tazminat ödemeleri için talimat verir. Aslında şirkete yüklü miktarda borcu vardır. Ama kaza yüzünden kendini suçlu hisseden Fırat borcu silmelerini ve tazminat vermelerini emreder. Ancak Elif şirkete geldiğinde ondan borcu isterler. 

Elif borcu duyunca Fırat'ın odasına dalar. Konuşurlarken Fırat küçük kızı görür. Kızları olduğunu bilmediğini söyleyince Elif de "kaza olana kadar bir kızım olduğunu ben de bilmiyordum" der. O zaman Fırat çocuğun kardeşinden olabileceğini fark eder. 

Hiç yorum yok:
Write comments