5.07.2023

Dönence 1.bölüm özet. Foça'ya yerleşen özel bir çocuğu olan ailenin hikayesi


İstanbul da yaşayan Cem ve Verda'nın mutlu bir evliliği vardır. Büyük kızları Gece ve otizimli kızları Gülce ile beraber yaşamaktadırlar. Büyük şehirde normal öğrencilerle okuyan Gülce artık çok zorlanmaktadır. Bir alış veriş merkezinde ablasıyla beraberken yaşadığı kriz ile olay su yüzüne çıkar. Doktor anne Verda'ya bu gibi özel çocukların bulunduğu ve ilerleme kaydettiği bir yerden bahseder. Tek problem yerin Foça'da olmasıdır.

Mimar oarak çalışan Cem işlerini ayarlar. Verda zaten ev hanımıdır. Tek sorun genç kızlık yıllarında olan Gece'dir. Gece bulunduğu ortamdan arkadaşlarından ve Miro adındaki sevgilisinden ayrılıp Foça'ya yerleşmek istemez. ancak babası onu bir şekilde ikna eder. Aile hep beraber Foça'ya yerleşir. Yer değişikliği Gülce'yi etkilese de kendisi gibi çocuklarla olduğu için mutlu olur. 

Gece ise yolda kendileriyle beraber Foça'ya gelen arkadaşı Sera'yla bir benzincide kardeşi gibi özel bir çocuk olan Rüzgar ve onun abisi Özgür'le tanışırlar. Rüzgar Özgür'e "Sana prenses buldum" der

Aile Foça'da Fatma baba denen mekanda yemek yiyecekken Rüzgar ve Özgür ile tanışıp beraber yemek yerler. İki özel çocuk onları yakınlaştırır. Özgür'ün kulüpte aradıkları eğitimci olduğunu öğrenince muhabbet koyulaşır. 

Gece arkadaşı Sera'nın thin houseunun yanında Özgür ve kardeşinin yaşadığı kulübe vardır. Komşu olarak muhabbet ederler. 

Verda ertesi gün kızını okula götürürken ayağını sakatlar. Yan komşuları Harun ona yardım eder. Ayağı alçıya alındığı için kızını okula Gece'nin götürmesi gerekmektedir. Genç kız kardeşi yüzünden istediği hiç bir şey yapamayacağı için ve anne babasının tutumları yüzünden sinirlenip gücenir. O haldeyken Özgür onu görür ve yardımcı olur

Gülce internet üzerinde Alican isimli bir çocukla konuşmaktadır. Çocuk onun tavırlarının şaka olduğunu zannettiği için Gülce'nin özel durumunu anlamaz. Gülce herkesi atlatıp çocukla buluşmak için yola çıkar. Gece o gün okulun kapalı olduğunu annesine haber veren bir not yazar ama not uçar. Gece Özgür ile beraber denize açılır. Dönüşte tekneden inerken Özgür ile yakın olmaları o sırada sevgilisi için oraya gelen Miro'yu rahatsız eder

Verda kızların beraber olduğunu zanneder. Bir yere giderken Harun Verda'yı bırakacakken yol kenarında Cem'in aracını görürler. Aracın içinde bir kadın çantası vardır. 

Hiç yorum yok:
Write comments