12.10.2023

Dönence 14. bölüm özet. FİNAL. Harun'un foyası sonunda ortaya çıkıyor


Özgürlerin evi içinde Rüzgar ve Berkay varken Salman tarafından yakılmıştı. Yan evde oturan Miro seslenmelerini duyup ıslak battaniye ile içeri girip kurtarır. Rüzgar baygın olsa da düzelir. Artık Özgür'in Emir'e 2 can borcu vardır

Polis her yerde Salman'ı aradığı için Harun adamı ıssız bir yerde saklar. Kendisine şantaj yapan adamdan kurtulmak için yurt dışına kaçacağı tekneye bir düzenek yerleştirip ülke sınırını aşınca patlamasını planlar. Ancak taşa sardığı bir kağıdı Salman'a ulaştıran Miro Harun'un tuzağını Salman'a haber verir

Verda Cem gittikten sonra onu özlemeye başlasa da tükürdüğünü yalamaz. Gülce Harun'un kendisine aldığını söylediği çantanın gizli gözünde kendisine ait uğur parasını bulunca aslında çantanın kendisinin olduğunu anlar. Gülce bunu annesine söyleyince Harun'un ilk yalanı ortaya çıkar. Verda Harun'un yanında çalışan kadınla konuşunca Ata'nın kendisinde kaldığı günlerde cenazesi olmadığını adamın kendisinin bakıcıya izin verdiğini öğrenir.

Verda bu kez Fatma babaya Harun'la ilgili ne bildiğini sorar. Kendilerinin şu an oturduğu evin önceki sahibi kadınla ilişkileri olduğu hatta kocasıyla boşandıklarını öğrenir. Verda hemen kadınla buluşup konuşunca Harun'un o kadına da taktığını çocuğuna anne aradığını anlar. Verda o zaman Harun'a ilgili davranıp Ata'nın annesiyle ilgili bilgi alır. Babası yabancı uyruklu olduğu için Harun'un eski eşine ulaştığında Harun'un adının başka olduğunu ve adamın oğlunu karısından kaçırdığını öğrenir

Özgürlerin evi yandığı için Verdalarda kalmaktadırlar. Özgür evinde kaldığı adamın kızıyla ondan habersiz görüşmeyi sindiremeyip Cem'e bunu söyler. Cem zaten durumu anladığı için sorun çıkarmaz.

Özgür paraya sıkıştığı için Harun yine Fikret aracılığıyla yine genç adama iş teklif eder. Kaçakçılığı kabul eden Özgür aldığı kasaların içine baktığında tarihi eserleri görür. Miro da O kasaları Fikret'ten alırken onları videoya çeker. Videoyu Gece'ye gösterince iki sevgilinin arası bozulur. Gülce ve Rüzgar ellerinden geldiğince onları barıştırmaya çalışır.

Miro jandarmaya Özgür'ü ihbar edince genç adamı emniyete götürürler. O zaman Özgür'ün polisle çalıştığını bundan Cem ve Gece'nin de haberdar olduğunu öğreniriz. Evlerinin bahçesinde buluna tarihi eserlerin ülkemize bile ait olmadığının ortaya çıkması ve Salman'ın kulübelerini yakması yıllar önce de anne babasının ölümüne sebep olmasıyla bu iş birliği doğmuştur. Özgür'ü serbest bırakırlar

Verda iyice şüphelendiği Harun'la ilgili başka bir şeyler bulmak için Cem'in önceki şüphelerini takip eder. Gülce'den kocası hastanede yatarken gördüğü kişinin resmini çizmesini ister. Gerçekten resim Salman'a aittir. Böylece Özgür'ü şoke eden bir gerçek ortaya çıkar. Harun Salman ile birlikte çalışmaktadır. Anne babasının ölümüne sebep olan Harun abisidir. 

Miro Harun'a ses kaydı ile şantaj yapmaya kalkınca adamın hışmına uğrar. Bağladıkları Miro'yu Fikret ile denize atarlar. Onları takip eden Cem ve Özgür olayı görüp müdahale eder. Özgür Miro'yu kurtarırken Cem Harun'u bayıltıp polise teslim eder. 

Berkay sevgilisi Sera'nın yanına yurt dışına okumaya gider. Sera'nın babası ona burs vermiştir. 
Özgür yine kaptan olarak iş bulmuş kardeşi de ona miçoluk yapmaktadır. İkisi ayrı bir evde yaşamaktadır. Gülce de arada sırada onların evinde kalmaktadır. Gece İzmir de konservatuarda okumaktadır. Gülce hem doktor hem polis olmak istediği için adli tıpta çalışmak ister. Alican da onunla olmak istemektedir. Artık Gülce 9 saniye sevgilisinin elini tutmasına izin vermektedir. 

1 yorum:
Write comments