28.01.2016

Diriliş Ertuğrul 43. bölüm özet . Ertuğrul Sungur Tekin'i obaya getiriyor


Ertuğrul; Korkut bey, Tuğtekin, Gümüş Tekin, Gündoğdu ve Hayme ananın bulunduğu bir toplantıda moğollara saldırmalarıyla ilgili planını anlatır. Abdurrahman'ı kafesli çadırdan kendisinin kaçırdığını ve casus olarak Noyan'ın kampına soktuğunu anlatır. Abdurrahman'dan aldığı bilgiyle kendisine tuzak kurulduğunu bu yüzden iki kola ayrılacak olan moğollara yine iki koldan saldırabileceklerini söyler

Halime ve Deli Demir obaya döner. Halime Ertuğrul'a Sungur Tekin'den haber getirmiştir. Onunla akşam kervan sarayda buluşmak istediğini söyler. Ertuğrul moğol baskınına gelmeyip abisiyle buluşmak için yola çıkar. Emir Saadettin; Noyan'a Sungur Tekin'in o gece kervan sarayda olacağı haberini göndermiştir. Noyan; Ertuğul'a Kurt boğazındaki baskın için Tankut'u yollayıp kendisi de Sungur Tekin'le ilgilenmek için kervan saraya gider. 

Noyan iki kardeşten önce oraya gelir. Nökerlerini orada misafir gibi yerleştirir. Ertuğrul ve Sungur Tekin hasret giderir. İki kardeşin konuşmalarını dinleyip Sungur Tekin'deki Oğuz Kaan'ın mührünü ondan alır. İki kardeşe saldırırlar ama Ertuğrul ve Sungur Tekin saldırıdan kurtulmayı da mührü geri almayı da başarırlar. Ancak Sungur Tekin yaralanınca kardeşi onu obaya getirir. Hayme ana oğlunu gördüğü için çok mutludur. 

Selcan obaya gelen Halime'yle obada olanları; Dodurga otağındaki yılanlıkları anlatıp ondan yardım ister    

Kurt Boğazında Ertuğrul'un geleceğini bekleyen Tankut'a Tuğtekin ve alpleri saldırır. Tankut kaçarken nökerlerinin bazıları ölür bazıları kaçar. Gündoğdu, Gümüş Tekin, Deli Demir ve alpler moğolların kampına baskın yapar. Hamza'yı esir alıp kampa götürüp kafesli çadıra kapatırlarken Abdurrahman'ı baygın ve kötü yaralanmış halde obaya getirip şifa çadırına koyarlar

Obaya getirilen Hamza oradaki tüccar Efraziyap'ı görür. Hayme ana ve Gündoğdu kafesteki Hamza ile görüşür. Efraziyap saldırıyı öğrenir ve adamını gönderip Noyan'a yeni emirlerinin ne olduğunu sordurur. Noyan ondan Ertuğul'un nereye gittiğini ne yaptığını öğrenmesini ve kendisine haber getirmesini ister. 


Hiç yorum yok:
Write comments