20.11.2017

Fazilet Hanım ve Kızları 23. bölüm, Yağız'ın büyük fedakarlığı


Geçen bölümün son sahnesinde Sinan ile Yağız karşı karşıya kalmışlardı, Ece de onları dinliyordu. Tam Sinan'ın abisine; "Hazan'a ne zamandan beri aşıksın?" diye sorduğu anda Hazan karşılarında belirmişti. Neyse ki Hazan bu soruyu duymamış. Ece ablasına Yağız'ın ona aşık olduğuyla ilgili imada bulununca Hazan çok sinirlendi, şiddetli tepki gösterdi. O sırada Sinan da abisiyle konuşuyordu. Yağız kardeşine "Hazan'ı sevmediğini kesin bir dille söyledi." İçinden ise bambaşka şeyler söylüyordu. Hazan'a sırılsıklam aşık oldu. Ama kardeşi için susacak. Susmakla da kalmayacak onları kavuşturmaya çalışacak. Onların konuşmaları, başbaşa kalmaları için plan kurdu, ikisinin birlikte asansörde kapalı kalmalarını sağladı. Ama planı başarılı olmadı, konuşmadılar, tartıştılar.

Diğer yanda Fazilet, tabloyla ilgili kendisine tuzak kuranın kim olduğunu öğrenmeye çalışıyor. Ama Yasemin her şeyi ayarlamış, Fazilet'in bütün yollarını kapatıyor, suçsuzluğunu ispatlayamıyor.

Selin babasına gidip "Karın kocamdan uzak dursun" diyor. Hazım bey çıldırıyor, Yasin'i kaçırtıyor; "Karımdan uzak dur yoksa seni öldürürüm" diyor, silah dayıyor kafasına. O sırada Ece, Gökhan ve Selin geliyorlar, bağırış çağırış Hazım Bey'i durduruyorlar.

Yasemin ise durmuyor, Ece'yi anlaştığı bir doktora götürüyor, kendi içtiği ilaçmış gibi, Hazım bey'e gizlice verdiği ilacı önermesini sağlıyor. Zavallı Ece de inanıyor onlara, ilacı Hazım Bey'in yediğine içtiğine koymaya başlıyor. Yasemin'in amacı Hazım Bey'i zehirliyor diye Ece'nin suçlanması.

Hazım Bey gittikçe sinirli, tahammülsüz bir hal alıyor, elleri titriyor artık. Çocuklarına karşı da acımasızlaşıyor, çok sert tedbirler alıyor onlarla ilgili.

Yağız, Hazan ile ilgili duygularıyla savaştıkça ona daha da yakın hissediyor kendini. İkisinin birlitke oynadıkları basketbol maçı görülmeye değerdi. Onları basketbol oynarken gören Ece de iyice emin oluyor Yağız'ın duygularından; bunu söylüyor da ona.

Yağız kesnlikle kararlı Hazan'dan uzak durmaya. Kardeşi için aşkını kalbine gömecek. Bunun için yine bir plan yapıyor; dış çekim diye uzak bir yere gidiyorlar hep birlikte. Hazan ve Sinan'ın bir evde yalnız kalmalarını sağlıyor ve kapıyı üstlerine kilitliyor.



Hiç yorum yok:
Write comments