8.03.2016

Kış Güneşi 3. bölüm özet. Nisan olayı çözer


Efe ile Seda'yı öpüşürken gören Nisan yıkılır. Efe ise Seda'yla tartışır onu iter. Kız kafasını çarpar, bayılır. Efe onu hastaneye getirir. Seda hastanede hamile olduğunu öğrenir. Mete'ye söylemek için romantik ortam hazırlar. Nisan pasaportunu almış evden ayrılmış; baba evinde kalmaktadır. Efe'nin aramalarına ya da kapısının önünde beklemesine pabuç bırakmaz.

Kadim bir önceki bölüm elinden kaçırdığı adamın peşindedir. Ve tabi ki kendisine pusu kurulmasına yardım eden İsmail'in de..Mazhar öğrendiği gerçeği sindirememekte ve kabuslar görmektedir. Polise itiraf edeceği sıra engellenir. Efe'nin üzerinden çıkan eşyalar fakir olan annenin kafasını karıştırır. Çünkü kol düğmeleri vardır ve bunlar kesinlikle oğluna ait değildir. Kabristana gider orada kardeşinin mezarını ziyaret eden Efe'yi görür ama Efe kaçmayı başarır.

Nisan yurt dışına çıkmaya ve boşanmaya kararlıdır. Havaalanında da geri dönmeyi kabul etmez. Ta ki balıkçı Efe'nin ölüm haberini görene kadar. Bazı şeyler kafasında oturmaya başlamıştır. Olayın peşine düşer. Efe'nin evini bulur aileyle konuşur. Burak Kadim'i görür ve peşine takılır. Kadim'in Ona kötü birşey yapacağını sana Efe hızla olay yerine gelir. Karşılaşırlar. Burak şoktadır. Ancak konuşup anlaşırlar.
Defilenin mahvolmasının ardından silahları kaçıramıyacağı için Yakup kızgındır ve işleri toparlamaya çalışır.Nisan Mete'yle buluşur. Yapabileceği tek test olan hafıza testini yapar. Ve elbette Efe bu testten kalır ve Nisan gerçeği öğrenir. Mete'ye "Efe" diye seslenir.

Hiç yorum yok:
Write comments