27.04.2016

Diriliş Ertuğrul 56. bölüm özet. Noyan Gökçe'yi kaçırabilecek mi?

Sadettin Köpek obaya gelir. Yiğit ile ilgili gelişmeleri anlatır. Sungur Tekin devlet bilinci yüzünden Sadettin'e inanmaktadır. Dündar da onu kurtardığı için minnettardır. Ertuğrul'un Halime yüzünden Yiğit'e objektif bakamadığını düşünmektedirler. Yiğit için Sultan Alaattin ferman vermiştir. "Görüldüğü yerde öldürülmesi" emrini vermiştir. Yiğit gerçekten de sultanlık peşindedir.

Hayme ana ve Gündoğdu obaya döner. Hayme ana oğlu Dündar'ın gelmesine Yiğit durumuna üzlümüştür. Geyikli Noyan'ın inini bulduğunu Turgut'un onları orada beklediğini söyler. Esir olduğundan haberleri yoktur. Sabah mağarayı basıp Yiğit'i almaya giderler.

Gökçe ile Tuğtekin'in arası düzelmiştir. Lakin Sadettin'in başka bir planı daha vardır. Obadaki casusu aracılığıyla Gökçe'yi Noyan'ın kaçırmasını planlamaktadır. Gökçe'ye "Ertuğrul ve Tuğtekin birbirine girdi " der. Gökçe'yi tuzak mekanı çekerler. Gökçe kaçar ve yardım çığlıkları atar. Noyan onu yakalayıp bayıltır. Oralardan geçen Hayme, Gündoğdu, Selcan ve bir alp Noyan'ın karşısına dikilir..

Noyan onların geleceğini bildiği için tuzak kurar. Yiğit ve Turgut'u bir yere götürür.. Ertuğrul ve adamları Turgut'un olması gereken yerde olmamasından onun tutsak alındığını anlamışlar; Noyan'ın tuzağını beklemeye başlamışlardır. Nitekim hepsinin karşısına Noyan'ın askerleri çıkar. Onları alt edip mağaraya girdiklerinde Gökçe'nin elbisesi ve bir mektupla karşılaşırlar. "Ateşli oğlan. Sen inimde eğleşirken; avradın bana av oldu. Cenk şimdi başlıyor" 


Hiç yorum yok:
Write comments