28.04.2016

Göç Zamanı 13. bölüm özet. Cennet kızlarını da alıp Mardin'e dönüyor.

Cennet halıyı onarmış ama uyuyakalmıştır. Birisi içeri girip halıyı keser. Onu bir tek Güneş görmüştür. Ama o da konuşamamaktadır. Cennet çok mahcup ve kötüdür. Kızlar da korkmuştur. Gece Yılmaz'a da Artem'e de ulaşamazlar. Sergi fiyaskonun eşiğindeyken Cennet oraya gelir ve bir konuşma yapar. Herkes çok etkilenir ve olayı kurtarırlar.

Zabıta Cennet'in dükkanını gerekli evraklar olmadığı için mühürler.

Kiraz'ın evde ve işte çıkardığı huzursuzluklar artmaktadır. Zümrüt ile de sürekli kavga eder.

Yılmaz Cennet'e gider; başına gelenleri anlatır. Cennet daha anlatmadan Yılmaz'ın suçsuzluğuna inanır. Bu Yılmaz'ın çok hoşuna gider.

Demir perişandır. Anne ve babası arasında kalmıştır. Zümrüt ona yüz vermemektedir. Yusuf ile de eski güzel günlerini hatırlamaktadır. Yusuf da Zümrüt'ün tavırlarını farketmekte ama anlayamamaktadır. Gece okuldan geç çıkan Zümrüt'ü sınav sorularını çalmakla suçlarlar.

Sevgi Bilal'den yardım ister. Sevgi Cennet'e borcuna karşılık senet imzalatır. Tam o sırada makası ve halı parçasını görür ve halıyı onun kestiğini anlar. Yüzleşir. Yılmaz da evindeki kasadan eşyalarını alırken Cennet'in imzaladığı senetleri görüp Sevgi'yle tartışır. Daha sonrasında ise Kiraz'dan halıyı kesenin Sevgi olduğunu öğrenip tekrar Sevgi ile tartışır.

Yemin Bilal beyden Sevgi'nin halıyı kestiğini öğrenince biraz ağır konuşur. Bilal de Yemin'e ağır konuşur. Bilal Handan ile konuşurken Yemin onları duyar ve annesini vuran kişinin o olduğunu öğrenir. Bilal beye bir kez daha kafa tutar. Ardından Yemin Mardin'e gitmeye karar verir.

Yemin Bilal beyin eşyaları arasından kendi eşyasını ararken Leyla'ya verebileceği bir çello bulur. Ve kızın evine sessizce götürüp bırakır ve "Hakkını helal et" der.  Yolda Didem ona "Gitme" der. Ama gitmekte kararlıdır.

Yılmaz'ın suçsuz olduğu kanıtlanmıştır. Sevgi haberi öğrenir ve bu haberi Demir'e verir.

Zümrüt'ü kurul kararıyla okuldan atarlar. Sevgi'nin son hamlesini yapar. Cennet'in oturduğu evi satın alıp onları evden attırır. Zümrüt de Kiraz da Mardin'e gitmek isterler. Çaresiz kalan Cennet otobüse biner

Hiç yorum yok:
Write comments