24.04.2016

Tatlı İntikam 5. bölüm özet. Pelin ve Sinan'ın romantik kaçamağı

Geçen bölüm Pelin Tolga'nın ve annesinin arkasından iş çevirdiklerini öğrenmiş çok kırılmıştı. Aynı gün kavga etmiş olmalarına ragmen yine de Sinan'ın evine gitmişti. fakat Sinan'a da kızgındır. Tolga'yı kızla gördüğünde ona söylemediği için ona kırgındır. Sinan kızın onu dinelemeden ve tek başına gitmesini istemez. Onu arabaya bindirir. Bir mahalleli çocuk "Sinan abi bir kızı kaçırdı" diye laf çıkartır.

Ceyda restauranttaki casusu sayesinde Sinan'ın tıp fakültesini Pelin yüzünden bıraktığını öğrenir. Ve herkese çaktırmadan yaymasını ister. Kendisi de anneye gidip bildiklerini öğrenir. Sonrasında annenin mahalleden arkadaşlarını restauranta götürürler.

Tolga sabahtan gelip Pelin'in annesine olanları anlatırlar. Babasıyla beraber kızlarını aramaya başlarlar. Kız arkadaşlarını ararlar fakat haberleri yoktur. Toplanırlar. Kızların aklına Sinan ile olabileceği gelir. Sinan'ın evine gittiklerinde mahalleli çocuk Sinan abi kızı kaçırdı der. Aile iyice telaşlanıp restauranta giderler. Restaurantta iki aile, iki anne mahallelinin kulağı duymayan teyzesi sayesinde fena kapışır. Ceyda Tolga'ya iş birliği teklif eder. Tolga buna yanaşmaz.

Bülent Başak'a söylediği sırrı Pelin'e söylediği için kızgındır. Başak Bülent'e kendini affettirmek için restauranta gelip şirinlikler yapar.

Pelin Sinan'a kızgındır. Yol bıyunca hırçınlığını sürdürür. Sonra "tamam dinliycem seni" diye kandırır. Arabayı kenara çekince ormanın içine kaçar. Sinan'ı dinlemez, istemez. Sinan onu uzaktan takip eder. Pelin; Sinan'ın onu bıraktığını zanneder. tam o esnada yağmur yağmaya başlar. Ormanda bir kulubeye sığınır. Orda Sinan olanları kendi tarafından anlatma fırsatı bulur. Barışırlar. Pelin arabayı ben kullanıcam diye tutturur. Tenha toprak bir yola girer. Araba çamura saplanır. Benzinciye yürürler ama çekici bulamazlar. Köylü bir çiftin evine misafir olurlar. Geceyi beraber geçirirler. Ertesi gün arabayı kurtardıklarında şehre dönerler. Pelin'in anne babası Sinan'ı şikayet ettiği için karakola gitmek zorunda kalırlar.

Simay'ın kızının okulu kardeş köy okuluna birşeyler gönderecektir.
Pelin'in ablası ve kocası gece sessizce annenin evinde kalırlar. Abla restaurantta duyduğu haberi annesine verir. "Sinan'ın yıllar önce okulu bırakmasına, hatta intihara teşebbüs etmesine sebep olan kız; Pelin"

Pelin'i kızlar, Sinan'ı Bülent sıkıştırıp olanları dinlerler. Ertesi gün Pelin'den af dilemek isteyen Tolga kendisini affettirmek için okul yardım etkinliğine katılır. Çocukların önünde küs kalmamak için barışır. Ancak bu sahneyi Ceyda'nın ittirmesiyle oraya gelen Sinan görür çok kırılır. Restaurantına onunla Pelin hakkında konuşmaya gelen annesine kızla ilgili sinirle kötü laflar eder.  Bu konuşmayı da Pelin duyup çok üzülür.

Hiç yorum yok:
Write comments