30.06.2016

Aşk Laftan Anlamaz 3. bölüm özet. Hayat Murat'a gerçekleri söyleyecek mi?

Murat'ın onu köstebeklik ile suçlamasının ardında Hayat işten ayrılır. Babasının olanları anlama çalışmalarına ikisi de cevap vermez.

Emine anne yanında kardeşiyle Hayat'ın iş yerine baskın yapmıştı. Girişteki kız Hayat'ı tanımayınca ayılıp bayılmaya başlamıştı ki ikinci ismini bilen Tuval kıza adıyla hitap edip tanır. Dünyaca ünlü tasarımcı kızımı tanıyor diye sevinir. Beraber kahve içer sonra giderler. Hayat ise onların arkasından bir yalan daha söylemek zorunda kalır. "Evimizde çalışan emektar... ve beni ölen kız yerine koymuş" der. Anne de zaten gün içinde içi rahatlamış bir şekilde memlekete döner.

Didem ise Hayat'ın işten ayrıldığını duyunca sevinir ve onu nasıl işten attırdığını Tuval'e anlatır. Gece Murat'ın canı sıkkın bir halde takıldığı klübe giden Didem ondan beklediği ilgiyi göremez. Hayat da evde çok canı sıkkındır. Arkadaşlarının moralini düzeltme çabaları da fayda etmez. İkisi de bütün gece birbirlerini ve olanları düşünürler.

Hayat iş yerinden çıkarken Doruk ile karşılaşır; kahve içmeye giderler. Dertleşirler. Tuval ise Murat'a gider ve Didem yalan söylüyor. "Hayat suçsuz" der. Murat bir hırsla Didem'e gider ve bayağı bir kızar. Sözleşmen bitince gideceksin" der. Murat sonrasında babaannesi ile konuşmaya gider. Babaannesi ona "Kul hakkı yemek ile ilgili konuşurlar. Murat özür dilemeyi düşünür.

Gerçek Suna'ya gidip işten ayrıldığını anlatır. Tam o sırada Murat onu arayıp buluşmamız lazım. Yola düşerler. İpek'in arabası bozulur. Kız arabasını bırakmaz. Hayat ise yardım çağırmak için uzaklaşır. İpek'in yardımına Kerem koşar. Murat da Hayat'ı bulur. Konuşurlar Murat kızdan özür diler.

Ertesi gün iş yerine gittiğinde Murat'ın gözleri Hayat'ı arar. Ancak kızı göremez. Görmeyince merak ederken Hayat ona kahvesini getirir. Sonrasında araplarla toplantı yapmak için tekneye giderler. Ancak arapların işi çıkmıştır. Murat bu duruma çok sinirlense de Hayat onu kalan zamanda bir tür yarışma yaparlar. Kaybeden kazananın bütün sorularına cevap verecektir.

Yarışmaları Murat kazanır. Hayat denize düşer; yüzme bilmediği için onu Murat kurtarır ve galip olarak sorusunu sorar "Bugün kadar söylediğin en büyük yalan ne?" der. Hayat "Ben düşündüğün kişi değilim Murat" der. Taam bu esnada zaten Didem de özür dilemek içi gittiği Suna'nın evindeki gerçek Suna'yla karşılaşmıştır.



Hiç yorum yok:
Write comments