19.06.2016

Hanım Köylü 9. bölüm özet. Düzgün; Koptagel'e minibüsünü satın alıyor

Geçen bölüm Buralı İsmail ve Pelinsu köyün şenlik mekanına doğru gidiyorken Ferit arabanın önüne çıkar. Ferit Pelinsu'nun kendisini ve İlkgün'ü rezil etmesini engellemek için Buralıya kızın İlkgün'ü İstanbul'da gördüğünü söyliyeceğini söyler. Buralı da İlkgün'ün kötü olmasını istemediği için olaydan vazgeçer. Pelinsu yine de İlkgün'ü bulur ve ona birşeyler anlatır. İlkgün kızın söylediklerinden çok Ferit'in Buralıya sırrını vermesine kızmıştır.

Düzgün; Erol'un evlenmek için kuraya katılmasına kızmıştır. Onu sürekli tarlaya gönderip durur.

Ebe kadına giden Düzgün; "Buralı İsmail fazla ümitleniyor İlkgün konusunda" der. Düzgün sonra Fikri ve ailesini alıp kendi evine götürmek için karavana gelir

Sabah erkenden kalkan Songül; Cüneyt'i görmek için karavana gider. Ferit; kızların babasının ve Erol'un evde olmadığını duyunca oraya doğru gider. Diğer kızlarda İsmaillerle buluşmaya kaçınca İlkgün evde tek kalır.

Ferit epey uğraşır ama İlkgün'ün gönlünü alır. Ama ayakkabısı dışarda kaldığı için Koptagel'in eski ayakkabılarıyla bütün bölüm bu rugan ayakkabılarla gezmek zorunda kalır. Ancak Düzgün de bütün bölüm o spor ayakkabıların onun olduğunu anlamaya çalışır. Allahtan Ferit akıllıdır ve şans da ona yardım eder de kurtulur Düzgün'ün markajından

İlkgün ve Buralı şenlikte yapamadıkları yemeği yapmak için çalışırlar. Muhtar kadın Buralıya "Elini çabuk tut. Düzgün ve ebe kadın İlkgünü başka birine vermeyi planlıyorlar" der. Buralı bu kişinin Ferit olduğunu zanneder ve diğer İsmaillerle beraber Ferit'i dövmeye karar verirler. Gece çağlayanın oraya çağırırlar. Durumdan işkillenen İlkgün, Ferit'i takip eder ve İsmaillere kızar

Düzgün; Koptagel'e İstanbul'daki minibüsünü almaya karar verir. 200bin tl'ye Koptagel'e alacak; sonra Koptagel taksitle geri ödeyecektir. Koptagel bu haberi Elmas'a karavanda verir.

Yaprak açık açık Cüneyt'ten hoşlandığını söyleyince Songül bu durumu Laz İsmaile yetiştirir. Bu sırada Buralı İsmail babasının Ferit'i damat düşündüğünü sandığını söyler. Kız da "Hayır ablamı Koptagel'e vermeyi planlıyor babam" der.

Fikri ve Düzgün tarlalar için pazarlık ederler. Düzgün 4te bir indirim ister. Kızlarından birinin onun oğullarından biriyle evleneceği için bir pazarlık yapar. Koptagel yanına verilen Erol ile Marmaris'e gider. Önce Ferit'e spor ayakkabı alır. Sonra banka işlerini halleder. Minibüsü bir arkadaşı getirir. Koptagel Düzgün'ün arabasını Erol'a verir. Minibüs ile köye gelirken İsmailler onu döver.

Erol kahveye gelir ve İsmaillerin Koptagel'i dövdüğü haberini verir. Olaya Düzgün çok kızarken; Fikri ise kendi çocukları olduğunu yeni öğrendiği İsmailleri koruyunca kavga çıkar. Koptagel minibüs ile kahveye gelir. Fena dayak yemiştir.



Hiç yorum yok:
Write comments