24.06.2016

No: 309 Dizisi 4. bölüm özet. Bir küs bir barışık Onur ve Lale'nın hikayesi

Geçen bölüm Lale ve Onur çay bahçesinde buluşmuş ve sözleşme imzalamışlardı.Bu bölüm de ordan devam eder. Dışarı çıktıklarında gazeteciler ordusuyla karşılaşırlar. Onur gazetecilere Lale'nin haber verdiğini düşünür. En son Kurtuluş onları görür ve onlar gittikten sonra gazetecilere bir kaç şey çıtlatır. Durumdan haberi olmayan abla da bir iki resim çektirir. Lale bu olayla ilgisi olmadığını söylemesine rağmen Onur ona inanmaz bu da kızın gücüne gider.

Ertesi gün haber manşetten "Onur çiçekçi güzeli ile yakalandı" olarak verilmiştir. Onur; Pelinsu duyacak diye endişelidir. Pelinsu ise kızı Samet'in kuzeni olarak bildiği için kıskanmaz bile. "Bizi çekemeyen biri yapmıştır" der. Bu arada babasını da hapisten çıkarmışlardır ve kız bir hafta daha ordadır.

Onur ve ailesi babaanneyi görmeye giderler. Kadın "Herşey usulüne uygun olsun" der. "İsteme, nişan, düğün de yapıcaz" der. Erol'un annesi ve babası da oraya gelir ve Onur Pelinsu ile nişanı atmadığını öğrenir ve kızar. "Bugün bu işi Onur halletsin" der. Bu arada Erol gazetede çıkan fotograftan adres sorduğu Kurtuluş'u tanır ve kız isteme sırasında kendisini tanıyacağı için endişelenir. Çereyi kılık değiştirmekte bulur.


Nergis; Samet'i zengin sanmaktadır. Onu arar ve buluşup yemek yerler. İkisi de birbirinden etkilenmiştir. kurtuluş gazeteci çocukla buluşur ve ona yemek ısmarlatır. Üzerine para da alır ve "Onurlar Lale'yi cumartesi istemeye gelicekler" der

Samet kızla buluştuğu için arabayı Onur kullanır ve Lale'yi almaya çiçekçiye gelir. Anne kızın konuşmalarını duyar ve hoşuna gider. Lale ile alyans bakmaya tanıdık bir kuyumcuya giderler. Kız En sade en taşsız modeli seçer. Tek taş ise istemez. Daha sonra beraber tatlı yerler. Doktor olan Onur masasını toplarken Lale'ye ait bir dosya bulur ve dosyanız burda kalmış diye kızı arar. Lale; Onur'a doktor Onur'la olan olayı anlatır. Dosyayı almak ve test yapmak için oraya gelirler. Doktor Onur sanki biraz Lale'ye fazla ilgi gösterir. Lale'nin canı karpuz çekince Onur kamyondan karpuz seçer.


İsteme günü gelir çatar. Kızlar hazırlanır. Nergis Lale'nin tüm abartma demesine rağmen Nergis döktürür. Onur'un annesi babaanneye Onur; Pelinsu'yla nişanı attı diye yalan söylemiştir. Erol'un karısı sabah selfi çeker ve altına "Onur'a kız istemeye giderken" diye yazar. Pelinsu kızı arar. O da inat olsun diye kız istemenin adresini ve saatini Pelinsu'ya verir. Pelinsu da annesiyle yola çıkar.

Aileler eve gelir. Kız isteme gerçekleştirilir. Pelinsu ve annesi kapıdaki basına öyle birşey yok der ve içeri girer. Tam yüzükler takılırken içeri bomba gibi düşer.



Hiç yorum yok:
Write comments