18.06.2016

Yüksek Sosyete 1. bölüm özet. Cansu ve Kerem tanışıyor

Kerem zengin bir aile olan Çalhanların yanında çalışan bir çiftin oğludur. Hem ailedendir hem değildir. Hem çocuklarına kardeştir hem de onun yancısıdır. Bu durumdan artık sıkılmıştır. Garipçe diye bir yerde toprak alıp orada bahçıvanlık yapan babasından öğrendiklerini üretme planları vardır.

Cansu; Koran ailesinin en küçük ferdidir. Ve nedense annesi tarafından sevilmemekte hatta uğursuz kabul edilmektedir.

Çalhanların oğlu o gün Amerika'dan dönmektedir. Kızın annesi ve çocuğun babaannnesi tarafından Cansu ile bir buluşma ayarlanır. Kız da çocuk da bu buluşmayı istememektedir. Mert; kızla buluşmayı istemediği için Kerem'e "Sen buluşmaya git ve münasip bir dille benim buluşmak istemedimi söyle" der. Kerem de ona planlarını ve işi bırakmak istediğini anlatır.

Cansu; Mert'in kendisini beğenmemesi için yolda gördüğü bir çiçekçi kızın kıyafetlerini giyer. Kerem otoparkta kızın kıyafet değişimi görür ve hoşuna gider. Kerem cafeye gider oturur. Ama garson kız ilgisiz ve ukaladır. Ona biraz sert çıkar. Tam garsona görevini hatırlattığı anda Cansu onu görür ve ukala bir zengin çocuğu ile buluşacağını düşünüp vazgeçer. Kerem; Mert'i arayıp "kız gelmedi" der. Mert de babaannesine "Bekledim gelmedi" der. Kadın çok sinirlenir.

Cansu ordan çıkıp gittiği bir cafede ki falcı ona Kerem'i tarif eder. "Onu bulmak için önce mutlu olacağın yeri bulmalısın sonra o seni bulucak. O yeri ise işaretleri takip ederek bulabilirsin" der. Kız orda burda dolaşırken sürekli önüne bir doğal ürünler satan marketin eleman aradığına dair ilanı çıkar. Kız oraya gider ve işe alınır.

Cansu'nun annesi Süreyya; güzellik merkezinde kocasının metresi ile çıkar. Çok kızan kadın eve döndüğünde kocasına "Ya o ya ben. Yoksa boşanırım" der. Kocası da "Herşeyi bırakıp gidersen olur." der. Kadın bozulsa da bunları bırakıp gidecek değildir.


Mert okuldan döndüğünde şirketin başına geçeceğini sanmaktadır. Ama babaannesi "doğal ürünler satan marketi düzelt, çalışanlarının gözünde saygınlık kazan, sonra şirketin başına geç" der. Mert bu market için de Kerem'den yardım ister. "Bir git bak; düzeltilecek şeyleri söyle" der.

Cansu markette Ece isminde bir kızla tanışır. Kız ona yardım eder, iyi davranır. Tam o sırada markete Sağlık Bakanlığından teftişe gelirler. Yetkili kişi konuya vakıf değildir. Müdür yoktur. Depo ve mutfak kötü haldedir. Tam o sırada içeri giren Kerem herşeyi halleder ve marketi kapanmaktan kurtarır. Elemanlar kendisine minnet ve saygı duymaktadır.

Bu sırada Cansu ve Kerem tanışır. İlk görüşte aşık olurlar. Cansu arkadaşına onun Çalhanların tek varisi Mert olduğunu söyler. Haber kulaktan kulağa yayılır. Bu haberi mağazaya giren Mert de duyar. İşi bırakmadan önce Kerem'den 1 aylığına yerine geçmesini mağazayı düzeltmesini ister. Karşılığında o alacağı toprak için para verecektir. Kerem kabul eder.

Mert'in babaannesi Bediha hanım vakıf toplantısında Cansu'nun annesini biraz küçük düşürür çünkü kızı torunu ile buluşmaya gelmemiştir. Kadın bunun acısını Süreyya'dan çıkarır. Süreyya eve döndüğünde kızını tokatlar ve kavga ederler. Kız evi terk etmek niyetindedir. Cafede arkadaş olduğu Ece'yi arar ve ev bulmak istediğini söyler.

Süreyya'ya metres olan kadın bir video gönderir. Kocasının çocuğunun görüntülerini yollar. Kadın şok olmuştur. Kerem'in annesi oğlunun Şirin diye bir öğretmen ile buluşmasını ve evlenmesini istemektedir. Kerem kızla buluşmaya gider. Tam o sırada elektrikler kesilir. Kerem mum almaya gittiğinde Cansu ile karşılaşır. Onun inandığı bir lafa göre "Eger biri kaderin ise 3 kere karşına çıkarmış bir günde".. Otopark, market ve bu cafede karşılaşmaları Kerem'in aklına bu fikrin düşmesine sebep olmuş olur.

Hiç yorum yok:
Write comments