29.07.2016

Aşk Laftan Anlamaz 5. bölüm özet. Murat ve Hayat'ın arasında buzdağları var

Murat göl kıyısında Cenk ile Hayat'ı yakınlaşmış gördükten sonra partiye döndüğünde Didem'i elinden tutup yukarı çıkarır. Hayat da hem kendisine yapılan taciz, hem de  Murat'ı Didem ile gördüğü için ağlamaya başlar. Doruk onu gördüğünde sorduğu sorulara "Evime gitmek istiyorum. Beni götürür müsün?" der. Murat ise odaya girdiği anda Didem'i dışarı yollar.

Yolda giderlerken Doruk ona sorular sorar ve sonunda Hayat kimseye söylememesi şartı ile Cenk'in kendisini öpmeye kalktığını söyler. Çocuk dönüp Cenk'i dövmeye kalktığında "Bu konunun uzamasını istemiyorum" der. Sabah kızlara olanları anlatır. Gece rüyasında Murat ile yakınlaştığını görür. Hatta kendisinden hoşlandığını itaraf ettiğini görür. Sonra rüyada da işler karışır. Sabah kalktığında annesi Emine'nin kendisine kısmet bulmak için eve geldiğini görür.

Ertesi sabah magazin programı ve gazeteler Sarte tekstilin genç patronunun manken Didem ile tekrar barıştıklarının haberi ortama bomba gibi düşer. Azime sultan da gelin adayı sandığı Didem ile tanışmak ister. Kızlar evde temizlik yapıp hınç çıkarırken erkekler de Azime sultan'ın zorlamasıyla bahçe işleri yapar. Emine anne kısmet listesi yapmıştır. Hayat hiçbirini istemez.

Azime sultan Didem ile tanışmak ister. Doruk da ona telefon numarasına verir. İkili ertesi gün iş yerinde birbirlerine oldukça soğuk ve tavırlı davranırlar. Üzerine bir de Didem; Cenk'ten gelmiş gibi kırmızı güller gönderir. Murat'ın odasına gelen güllerle iyice deli olur.

Hastaneye damat adayı bulmak için gelen Emine anne Kerem ile tanışır. Aslı kuzenim demek zorunda kalır. Ama annenin gözü Kerem'i çok tutar. İpek ve Hayat çocuk için kibarca deli diyerek olayı savuştururlar..Azime hanım Didem'i eve çağırır ve konuşur. Kız ne bir çay demleyebiliyor ne de yumurta kırabiliyordur. Murat basına sızan görüntüyü kimin verdiğini Tuval sayesinde bulmaya çalışır

Mobilya dekorasyon için toplantı yaparlar. Hayat o toplantıya kulak misafiri olur ve ağzından "Çok klişe" lafı dökülünce patron kardeşler de daha iyi fikirler isteyerek toplantıyı bitirir. Tuval ve Doruk Murat'ın evine çalışmaya gider. Hayat'ı da çağırırlar. Emine anneyi Tuval ikna eder. Toplantı yaparlar. Tuval ve Doruk erken kalkar. Hayat ise evde uyuyakalır

Doruk ve Murat toplantıya anne babalarını da çağırırlar. Anne Murat'a ağır laflar eder. Murat da karşılık verince tatsız konuşmalar olur. Kerem ve İpek sonunda konuşurlar ve Kerem kızdan  1 ay süre ister. Kız da kabul eder. Kerem, Murat'a sevinçle gider ve durumu anlatır. Doruk da eve gelince içki ve sohbet alemi başlar. Gazetenin yayın yönetmeninden haber gelir. Resimleri basına sızdıran kişinin Cenk olduğunu öğrenir ve soluğu onun yanında alır. Kerem ve Doruk da onunla gelir. Yolda Doruk o gece Hayat'a tacizde bulunduğunu öğrenince daha da sinirlenir ve kavga ederler.

Emine anne Kerem ile ilgili depresyonu tatlı yaparak atlatmaya çalışmaktadır. Nöbetteki Aslı'ya kızlarla revani yollar. Kızlar muhabbet ederken içeri Murt girer. Kavga sonrası pansumana ihtiyaçları vardır. Kızlar çocuklarla ilgilenirken geceye Murat ve Hayat'ın birbirlerine hayatlarında kimse olmadığını içtenlikle itiraf ettikleri anlar damgasını vurur. Bölüm Murat'ın incinmiş eline buz koyan Hayat ile ele bakışmalarıyla biter


Hiç yorum yok:
Write comments