29.07.2016

Yüksek Sosyete 6. bölüm özet. Ece; Cansu'yu affedebilecek mi?

Ece; Cansu ve Kerem'in konuşmalarını duyunca ağlayarak evden çıkar ve Mert'ten kendisini götürmesini ister. Çocuk onu uzaklaştırır. Dertleşirler. Ece içer. Sonrasında eğlenirler ve Mert onu evine bırakır. Hayatında ilk defa kahve yapar. Kız da ona iltifat eder ama sabah tabi ki bunu hatırlamaz.

Mert telefonunu kızın evinde unutur. Cansu ve Kerem de telefon çekmeyen bu yerde mahsur kalmışlardır. Birbirlerini kandırma üzerine bir oyuna başlarlar ama farkında olmadan kendilerini; kendileriyle ilgili gerçekleri birbirlerine itiraf ederken bulurlar. Ancak ikisi de aslında gerçek olan bu itiraflara kandırmaca olarak bakar. Ece ile ilgili suçluluk duyan Cansu dayanamaz ve yolda yürümeye başlarlar. En sonunda Mert gelip onları alır. Cansu'yu Ece'ye bırakırlar ama Ece sarhoş olmasına rağmen Cansu'ya canını acıtan şeyler söyler. Cansu da mecburen eve döner.

Üç gencin ailesi de onlar için endişelenmiştir. Süreyya endişelendiğini belli etmez. Bu arada Süreyya kocasının metresi ile ayrılmadığını öğrenip arabayı da ona verdiğini görünce morali çok bozuk olarak eve gelir. Orada bulunan Mert'in babaannesi ile dertleşirler. Yaşlı kadın ona kocasını boşamasını ve hakkı olan yetki ve paraları almasını tavsiye eder. Ama Süreyya bilmediği iş dünyasına girmek ve hayatında bu kadar köklü bir değişim yapacak cesaretinin olmadığını söyler.
,
Yaşlı kadın pes etmez ve Levent isminde kadın davalarına bakan yakışıklı bir avukatı arar. Onun üzerindeki hatırını kullanarak Süreyya'yı kadınlar için bir projeye ikna edip o arada da ona hayatı ile ilgili cesaret vermesi için yardımını ister. Kadının ricasını kıramayan Levent; Süreyya'nın bütün "Hayır"larına karşın onu ikna etmek için çabalar.

Şirkete gülleri geri vermek için giden Süreyya orada kocasının peşinden şirketteki bir belgeye imza atması için peşinde olduğunu öğrenince çok üzülür. Oğlu ile üzüntü dağıtmak için dışarı eğlenmeye gider. Kızı ise şirketin mağdur bıraktığı kişilere tazminat ödememesi için elinden geleni yapmakta hatta babasının metresi ile olan evine gidip babasına yaklaşmaya çalışmaktadır.

Cansu şirkette Ece ile konuşamayınca istifa etmeye karar verir. Bu kararı başta Kerem olmak üzere herkesi üzer. Hatta parası olmadığı için kendisine acıyan Ece onu affetmese de gitmemesini ister. Mert; Ece'nin peşini bırakmayıp ona bu zor günlerinde destek olmaktadır. Kerem de Cansu'ya "Madem Ece senin tek arkadaşın ve onu kaybetmek istemiyorsun; o zaman onun için savaş" der. Cansu bundan etkilenir ve Ece'nin evine gidip kıza "Senden asla vazgeçmiycem. Kalbini kazanmak ve kendimi affettirmek için savaşıcam" der. Bölüm böylece biter.


Hiç yorum yok:
Write comments