17.08.2016

Kanıt Ateş Üstünde 5. bölüm özet. Şizofren seri katil hikayesi

Rüzgar'ın ve yeni kitapevinin açılışı sırasında Kaan'a gelen sırrını biliyorum yazan not ve Ömer'in imalı konuşması Kaan'ın canını sıkmıştır. Konuşma daha tamamlanmadan çıkıp gider. Onun çıktığını gören Asya; ona gitmemesi gerektiğini söyler ama Kaan onu dinlemez.

Sabah Ömer'in evinde uyanan ozan evi dolaşırken Rüzgar ile Ömer'in DNA raporunu görür ve kardeş olduklarını anlar. Ömer de onun gördüğünü görür ve söylememesi için onu uyarır. Rüzgar ve kız arkadaşı da orada kalmışlar beraber kahvaltı ederler.

Rüzgar'ın şansı dönmüştür. Muazzam bir tanıtımdan sonra şimdide Sevil hanım onu yanına asistan olarak almayı kabul etmiştir. Akşam eve geldiğinde Rüzgar abisine "Benim sensiz birşey başarmamı istemiyor musun?" der. Kaan boks hocasıyla konuşup kafa dağıtır.

Yeni bir cinayet kurbanı bulunmuştur. Yaşlı bir adam banka muntazam olarak oturtulmuş ve ağzına bir  akide şekeri yerleştirilmiş. Sert ve bir darbeyle boynu kırılmış. Kaan ve Asya adamın kızıyla konuşur. Kız babasına karşı ilgisizmiş. Cinayet yıllar önce işlenmiş ve ayrıntıları basından saklanmış bu cinayetin suçlusu olarak içerdeki adam sadece bir tanığın şahitliği ile içeridedir

Kaan Melis'ten davet sırasında ona gelen peçeteye yazılı mesajı incelemesini ister. Kız daa ilk incelemede mürekkebin içinde kan bulur. Kaan için endişelidir. mürekkebin içindeki kanın Rüzgar'a ait olduğunu bulur ve bunu Kaan'a söyler. Ama kanı mürekkebe karıştırmak için özel bir işlemden geçirdiklerini de anlatır.

Ömer Ozan'a kitapevinin cafesini işletme işini verir. Oraya gelen Asya adamın dikkatini çeker.


Sabah yaşlı bir kadın cesedi daha bulunur. Yine aynı şekilde öldürülmüş ve yerleştirilmiştir. Kaan hapishanede suçlu olduğu farzedilen adamla görüşmeye gider. Sonrasında da adamın mahkum olmasının sebebi olan görgü tanığı kadın ile görüşürler. Yaşlı kadının evinin önünde buldukları ilaç şizofren birine aitmiş. Akide şekerinin izinin peşine düşerler ve orada görgü şahidi olan kadın Şevval'ı bulurlar. O da kardeşi Cihan'ın hikayesini anlatır.

İki kardeş eve girer. Kız kardeşi Cihan'a hapishaneyi anlatıcam diyerek eve götürür. kendisini kardeşine öldürtmeyi; kardeşine de zehirli su içerek öldürmeyi planlamaktayken Kaan olayı farkedip kapıyı kırarak içeri girer ve ikisini de kurtarır. Cihan sorguda herşeyi anlatır.

DNA bulgusunda Cihan'ın Şevval'in kardeşi değil annesi olduğu ortaya çıkar. Üvey babası ona tecavüz etmiş. Annesiyle olayı saklamışlar. Gerçek katil ortaya çıkınca hapisteki adamı serbest bırakırlar.

Kaan dairesinin önünde eski çocuk yetiştirme binasının resmini bulur ve akşam oraya girer. Asya da endişelendiği için Melis'e sorular sorar. Kaan orada kardeşi Rüzgar ile karşılaşır.



Hiç yorum yok:
Write comments