28.08.2016

Tatlı İntikam 20. bölüm özet. Pelin'in muayenehanesini sattığı ortaya çıkar

Geçen bölümün sonunda Pelin tam Sinan'a muayenehaneyi restaurant için sattığını söylemeye hazırlanırken Sinan ona evlenme teklif etmişti. Pelin çok şaşırıp tepki veremeyince Sinan biraz bozulur ama kız sonra olayı toparlar.

Arkadaşları Friya da kutlama yapar. Hatta antipatisi olmasına ragmen Sinan megafonla evlenme teklifi eder. Olay ailelerin kulağına gider. Sinan ablası ve eniştesinden Pelin ise Zübeyir ve kızlarda ikna etmeleri için ricada bulunur. Sinan'ın annesi komşularını çağırıp Pelin'i teste tabi tutarken; Rıza bey de Sinan'ı boks yapılan bir yere götürür. Sonra restaurantında onlara ayrı ayrı yemek pişirir. İki genç de sınavları geçer ama yine de onay alamazlar. Yine de evlenmekte kararlıdırlar.

Restaurantta megafonla teklif yaparken olayı Rüzgar da görür ve çok bozulup oradan ayrılır. Çantasını karıştırırken ilacını düşürür. Ceyda ilacı bulur ve Pelin'e verir. Pelin ilacı araştırdığında çok ağır bir psikolojik rahatsızlık için kullanıldığını öğrenir. Sinan'a "Bunu Rüzgar kullanıyormuş" diyip onu uyarsa da çocuk yine onu pek ciddiye almaz fakat Sinan eve geldiğinde bir süredir ilacını içmemiş Rüzgar'ı histerik bir halde ağlarken ve herşeyden Sinan'ı suçlarken bulur. İlacı kıza verirken kafasında da soru işaretleri belirmiştir.

Sinan'ın annesinin komşusu kızını Rıza beylerin evine getirip Zübeyir ile evlendirmek ister. Umduğu gibi olmayınca bu seferde kızı hemen başkasıyla evlendirmeye kalkar. Kız görüşmeye gittiğinde Zübeyir gelip adamı tartaklar ve kızı alıp Pelin'lerin evine getirir.

Başak; Sinan ve Pelin'den önce evlenmek için Bülent'e baskı yapar. İkili ailelerine kız isteme olacağını haber verir. Bülent'in teyze kızı bir adama aşık olduğu için onunla tatile gittiğinden, Başak'ın annesi de kocası hasta olduğundan gelemiyceklerini söylerler. İkili bu durumu birbirlerine söylemeye çekinip en yakınlarından yardım ister. Başak Pelinin anne babasından, Bülent ise Sinan'ın annesinden kız isteme olayı için başrol oynamalarını ister. İki tarafta hazırlıklar yapılır.

Tam bu sırada Pelin'in babasına bir telefon gelir ve Pelin'in muayenehaneyi Sinan'ın restaurantını kurtarmak için sattığını söyler. Tabi biz arayanın Rüzgar mı Ceyda mı olduğunu görmeyiz. İki aile kapıda karşı tarafı görünce ipler gerilir. Rica minnet içeri girip oluşan saçma sapan zorluklara ragmen kız isteme kısmına geçilir. Yüzük takma sırasında Sinan'ın annesi Pelin'in yüzüğünü görüp oğlunun parasını yemekle suçlayınca Rıza bey araya girip Pelin'in muayenehanesini satıp restaurantı kurtardığını söyler. Bu haber ortama bomba gibi düşerken Sinan inanmaz ve Pelin'e dönüp bunun doğru olup olmadığını sorar. Pelin birşey diyemeden öylece kalakalır.

Hiç yorum yok:
Write comments