20.09.2016

İçerde dizisi 1. bölüm özet. Sarp ve Mert'in oyun içinde oyunu

Film Çağatay Ulusoy'un canlandırdığı karakter olan Sarp Yılmaz'ın polis okulu mezuniyet törenini basması ile başlıyor ve ardından 1 hafta öncesine döner. Mahalle içindeki lokantaya annesine yardım etmeye arkadaşı Melek ile gider. Organize şubeden aranır ve hemen merkeze gider. Megerse Sarp'ın babası ünlü bir mafya babası Kebapçı Celal'in tetikçisiymiş. Oğlunun da polis olarak işe başlayıp örgüte bilgi sızdıracağından korkarak onu okuldan atarlar. Annesinin okutup polis yapmak istediği ve okulu da birincilikle bitirmek üzere olduğu Sarp bu duruma çok kızar. 4 Yıl önce okula almasaydınız diye çıkışır. Annesine ne diyeceğini bilemez.

Geçmişi hatırlar. Babasının polislerce götürülmesini, küçük kardeşi Umut'un kaybolmasını ve öldü diye bildirilmesini hatırlar. Polis okulu mezuniyet töreninde kendisini okuldan atan müdürüne silah çeker ve ortalığı dağıtır. Hapse atarlar. Annesi mafya babasının mekanına gider ve oğlu ile ilgili hesap sorar. Adam onu kurtarmak için avukat kızını yollar ama Sarp onu da istemez. Polisler onu dövmeye çalışır ama Sarp onların hakkından gelir.

 1 Yıl sonra hapishane çıkışında hapishaneden tanıdığı bir adam onu almaya gelince annesiyle Eylem ismindeki arkadaşı tartışır. Çocuk evden çıkıp gider. Hapishaneden tanıdığı adamın yanında takılmaya başlar. Bir kriz anında yardım eder. Mafya babası ona teşekkür borçlu kalır.

Akademiden normalde ikincilikle mezun olacak Mert; Sarp'ın mezun olamadığı için birinci olur. Organize suçlar müdürü onu birkaç ay deneme süresiyle işe alır. Mert merkezde Sarp'ın arkadaşı Eylem ile tanışır. Sarp'ın annesinin lokantasında yemek yerler.

Mert organize şubeye kabul edilir. Kebapçı Celal birini cezalandıracakken tam o sırada Mert ve müdür Yusuf gelir. Adamı kurtarır. Ona diklendiği için de Sarp'ı da içeri atar. Celal baba onu avukat kızını yollayıp kurtarır ve artık onlardan biri olduğunu söyler.

Dizinin sonunda ise uyarlandığı 'Köstebek' filminin ismine layık bir oyun oynandığını izliyoruz. Sarp megerse müdürünün muhbiriymiş. Mert ise Celal babanın muhbiriymiş. İki kardeş de karşı tarafın içerisine sızan birer köstebekmişler.

Hiç yorum yok:
Write comments