2.10.2016

Bana Sevmeyi Anlat 5. bölüm özet - Alper Haşmet'i ölümden kurtardı


Bana Sevmeyi Anlat 5. bölüm yine çok heyecanlıydı. Geçen bölüm Leyla'nın yaşadığı şok ile sona ermişti. Leyla toplantı salonuna girdiğinde Haşmeti karşısında bulunca şaşkınlıktan elindeki tepsiyi düşürdü. Ama onu bir şaşkınlık daha bekliyordu; Haşmet Leyla'yı tanımıyormuş gibi davrandı. Leyla da Alper de buna çok şaşırdılar.

Toplantı salonunda beklenen misafir olarak Gökhan'ı görünce Leyla gözlerine inanamadı. Haşmet'i dolandırmaya kalkan işletmeci karşılarındaydı. Leyla ve Alper adamın öldürüldüğünden şüpheleniyorlardı, böylece Haşmet'in katil olmadığına ikna oldular. Zaten Haşmet'in de amacı buydu. Toplantıdan sonra adamı götürdü ormanda öldürttü. Oracığa da gömdürttü adamı. Bakalım ceset ne zaman bulunacak ve Haşmet'le ilgili şüpheler tekrar canlanacak.

Hakverdi'nin motorsikletle denize uçtuğu haberi aileyi şoke etti. Hemen Bodrum'a gittiler. Haşmet'in yeğeni hep onların yanındaydı, iyi bir çocuk o. Dayısının yaptıklarından da haberi yok.  Haşmet de sözde onlara destek oldu. Ne fena bir adam, soğukkanlı bir katil. Ya Engin'e ne demeli. Hakverdi'nin temsili mezarı başında o da Fatiha okudu. Hem uçurumdan aşağıya at çocuğu, hem de mezarı başında dua oku.

Engin, bir yandan da Leyla'nın arkadaşı Ezgi'nin gönlünü kazanmaya çalışıyor. Ezgi ona sert davranıyor, ama yavaş yavaş da etkilenmeye başladı gibi.

Leyla da çok fena oldu Hakverdi'nin öldüğünü duyunca; çok ağladı. Üstelik çok kötü bir anda duydu bu acı haberi, Candan'ın şirketinin kuruluş yıl dönümü yemeğinde. Alper'in işlettiği Haşmet'in restoranındaydı bu yemek. Leyla Haşmet'le konuştu. Her şey yoluna girdi gibi. kendini çok anlayışlı bir adam gibi gösteriyor.

Bodrum'da video komplosuyla rezil ettirdiği Tekin, Haşmet'i vurdurmak için adam yolladı o yemeğe. Alper'in dikkati sayesinde Haşmet olası bir ölümden kurtuldu. Olay şöyle oldu, Tekin'in Haşmet'i öldürmesi için tuttuğu adam, Candan'ın şirketinin yemeğinde görevli garsonların arasına karıştı. Ama Alper adamın hal ve davranışlarından şüphelendi onu takip etti. Sonra da Haşmet'in arkasından giden adamın belindeki tabancayı gördü ve koştu. Alper müdahale etmeseydi Haşmet sadece kolundaki sıyrıkla kurtulamayacak, belki de ölecekti.

Hakverdi'nin ölüm haberini alıp apar topar görevli olduğu yemekten ayrılan Leyla ertesi gün de işe gidip cenaze için izin istedi. Onu kızgın bir şekilde karşılayan Candan, abisinin öldüğünü öğrenince ona anlayışlı davrandı.

Candan Alper'i şirketlerinin sponsorluğunda hazırlanacak bir yemek programında yemek yapması konusunda zor da olsa ikna etti. Bu arada Alper'in satılığa çıkan evini, başka biri alıyormuş gibi yapıp Haşmet alacak. Avukat aracılığıyla Alper'e teklif yapıldı bile.Ev satılacak ama kiracı olarak evde kalabilecekler. Bu Alper'e makul geldi. Üç tane çocukla başka ne yapsın ki adamcağız...

Haşmet çok kötü bir adam. Kendisini öldürtmeye çalışan Tekin'i yakalatıp bir depoda bağlattı. Sonra gidip Leyla'nın babasına Tekin'i Hakverdi'nin katili gibi tanıttı. Adamı depoya götürdü, Tekin'in karşısına dikti ve evlat acısı çeken adamı tahrik ederek Tekin'i öldürttü. Bu arada adamlarından biri de olayı kameraya çekiyordu. Adamı katil etti, şimdi de iyice kukla gibi kullanacak.

Bölümün sonunda Candan tam bir şok yaşadı; fotoğrafçıyla bilgisayarda fotoğraf incelerken yanlışlıkla Leyla'nın gelinlik fotoğraflarını gördü. Bunun hangi düğünden olduğunu sordu. Fotoğrafçı çocuk telaşa kapıldı; iptal edilen bir düğün olduğunu ve bu fotoğrafların gizli olduğunu söyledi. Candan ısrar edince de Haşmet'in düğünü olduğunu söyledi. Candan dondu kaldı. Şimdi Leyla'ya daha da kötü davranacak. Zaten kızcağıza neler yapıyor, şimdi daha da çok eziyet edecek. Çünkü büyük ihtimalle Candan, Haşmet'e aşık.  Bunu nereden mi anlayabiliriz. Candan Haşmet'e sorular sormuş," Nişanlımla aramız düzeliyor" cevabı aldığı zaman da çok fena bozulmuştu.




Hiç yorum yok:
Write comments