30.10.2016

Bodrum Masalı 10. bölüm özet. Faryalı oteli kurtarıyor

Ateş Cahit'in evinde kapana kısılmışken onu yine Faryalı ve Kelebek kurtarır. Fakat Ateş Faryalı'dan bir şey ister. Diski babasına verecek babası oteli kurtaracak; ve oteli kurtaranın babası olduğunu söyleyeceklerdir. Böylece annesi babasını affedecektir. Faryalı çocuğun gözünde yuva yıkılmasını istemeyen bir olmak için kabul eder.

Ateş babasına diski götürür. Cahit de tüm polisi ve adamlarını seferber etmiş çocuğu aramaktadır. Üzerine bir de çalmadığı şeyleri çalmış gibi gösterip cezasını arttırmak niyetindedir. Kızını da sokağa atar. Ateş'i bir tek onun bulabileceğini düşünmektedir.

Ateş'i babasının otelinden son anda Aslı kaçırır. Babasının teknesine götürür. Faryalı kıza bir ada tarif eder ve oraya gidip saklanmalarını kendisinin sonra birini gönderip aldıracağını söyler. Aslı da adama Evren'e güvenmediğini söyler. Faryalı adamın Cahit ile konuşmalarını dinler. Evren disk karşılığında oteli kurtarmayı değil aksine sattırmayı ve 5 milyon lirayı istemektedir. Faryalı Evren'in odasına gidip diski çalar. Disk şifrelidir. Cenk şifreyi kıran bir program bulur. Şifreyi kırmak için tek gereken şey zamandır.

Gözde artık Evren'den ümidini kesmiştir. Ona yardım da etmez anlattıklarını da dinlemez. Yıldız onu görmeye geldiğinde evli bir sevgilisi olduğunu anlatır. Alara arkadaşları ile beraberken; Ateş'in Aslı ile olduğunu duyar. İlgilenmiyormuş gibi davranır ama kıskançlıktan ölür. Aslı'nın babasının eve dönmesini bekleyip adama bizim görmediğimiz bir şeyler anlatır.

Yıldız'ın hiçbir şeyden haberi yoktur ve herkes öyle kalmasını sağlamaya çalışır. Su ise babasına yine herşeyi anlatır. Cenk'in diski çözmeye çalıştığını öğrenince Uzay'a gider ve çocuğu kandırıp yardım ister. Uzay gece Cenk'e uyutucu birşey içirir. Tam diski alıp gidecekken Kelebek diski ondan alır.
Cenk, Su ve Kelebek diskin şifresinin kırılmasını bekler. Sabah dosyalara ulaşınca Faryalı Evren'i de arayıp Cahit'e gider.

Faryalı kendisi için para falan istemez. Otelin ve kumsalın mührünü kaldırtıp; Ateş'in üzerindeki suçlamasını çekmesini ister. Cahit mecburen kabul eder. Faryalı Kelebek'e Aslıların olduğu adayı tarif eder ve botla didip onları almasını ister. Su ve Cenk de onunla gider.

Fakat Aslı onları yanlış adaya getirmiştir. Şarjları, suları ve yiyecekleri bitmiştir. Ateş denizden bir balık tutar ve Aslı'ya verip kendisi yemez. Aslı ile aralarında güzel diyaloglar geçer. Gece ateşin başında Ateş'in omzunda uyuyakalırlar. Sabah uyandıklarında Ateş Aslı'nın gece kustuğunu ve o an da çok ateşinin olduğunu anlar. Tekneye yüzüp telsizi kullanmaya etraftan geçen gemilere seslenmeye çalışır ama ilk defa bu kadar çaresizdir.

Kelebek ve yanındakiler adaya gelip seslenirler ve ikilinin orada olmadığını anlarlar. Evren herşeyi düzeltenin kendisi olduğunu söyler. Ortalıkta gezinip böbürlenir. Ateş çaresiz kızın yanına sahile döner. Aslı'ya sarılıp öylece bekler.

Hiç yorum yok:
Write comments