28.10.2016

Hayat Bazen Tatlıdır 2. bölüm özet. Hayat hoca Şerif müdüre karşı

Hayat hoca sınıfta ters yaparken içeriye yeni nakil yapılan öğrenci başlığı altında Koray girer. Koray daha ilk andan sınıftakilerle takışır. Hayat hoca da müdürle konuşup onu okula almaması için konuşur. "Bu çocuk okulda sorun çıkaracak almayın" der ama müdür onu dinlemez. Koray yüklü bir bağış yapmıştır. Üstelik eski okulundaki iki yakın arkadaşını daha getirecekmiş. Hayat onları da görünce daha da morali bozulur. Gözde'yi sıkıştırıp "Koray'ın gelmesinde payın var mı?" der.

Hayat soluğu Cerrah beyin yanında alır. Adamın haberi bile yoktur. Kardeşine hesap sorar ama Koray "Devlet okuluna gidersem puan kazanıcam. Eger beni okuldan alırsan başka okula gitmem" diyince bir şey yapamaz.

Gözde eve geldiğinde yatağında ev sahibinin oğlunu bulunca şok olmuştur. Ablası çocuğa epey kızar. Kantin işletenler iştah açıcı şurubu limonatanın içine koyup bedava verirler. Amaç çocukların iştahının açılması ve satışın artmasıdır. Müdür ve Birtanem hoca bedava limonatayı aşırıya kaçırınca çok iştahları açılır ve bedava bütün kantini yerler

Yeni gelen öğrenciler ve eski öğrenciler arasında gerginlik giderek artmaktadır. Koray ronaldo'nun çalıştığı araba yıkamaya gelip artistlik yapmak ister ama çocuk çalışmaktan gücenmeyerek Koray'ın havasını bozar. Koray'ın yanında getirdiği arkadaşlarının da arabaları son modeldir.

Cerrah bey iki adamını gönderip Civcivi aldırtır. Tamir ettirtir ve tekrar bahçeye bıraktırtır. Hayat hoca arabası çalındı zannedip korkar. Bulununca da çok sevinir.

Cerrah bey okula geldiğinde müdür aşırı ısrarla bağış ister. Gelen bağışla okula multi medya salonu açtırtıp dakika başına para kazanmaya başlar. Hatta derse girmeyenleri yok bile yazdırtmamaktadır. Hayat hoca elbette karşı çıkar. Sonrasında Şerif müdür ile iddiaya girer. Beraber maç yapacaklar ve kazananın dediği olacaktır. Eger Hayat hoca kazanırsa multimedya salonu ücretsiz olacak ve sadece tenefüslerde açık olacak; Şerif müdür kazanırsa aynı bu şekilde devam edecektir.

Oyun konsolunu değiştirip başka bir çocuğun arkadan oynamasını sağlayıp oyunu Hayat hoca kazanır. Son model arabaları ile onlara hava atan zengin çocuklarının lastiklerini çivilerler. Çocuklar çok kızar ve ellerinde sopalarla adamlarını çağırıp onların olduğu vapuru basarlar. Ağız dalaşının ardından arkadaşlarını korumak için Ronaldo; Koray ile teke tek kapışır. İki genç de arkadaşlarının çığlıkları arasında vapurdan denize düşerler.

Hiç yorum yok:
Write comments