31.10.2016

Kalbimdeki Deniz 1. bölüm özet. Karakterler ve dizinin konusu

Deniz ve Alihan'ın mutlu bir evliliği vardır. Ece isimli babası tarafından şımartılan liseye giden bir kızları ve Ozan isimli küçük bir erkek çocukları vardır. Kızın iyi ve sessiz babası da onlarla beraber yaşamaktadır. Herşey çok iyi giderken Deniz'in çocukluk arkadaşı, aile dostlar ve bankada yönetici Hülya'nın kötü yürekli planını işletmek için bir fırsat bulur. Bankada asistan olarak çalışmaya başlayan asistanını Şebnem'in Alihan'a adamında kıza zaafı olduğunu farkedip kıza tiyolar ve fırsatlar verir. Alihan kıza aşık olur ve kıskançlıktan karısını boşamaya razı olur

Ama karısına işlerin kötü gittiğini ve mal kaçırabilmek için boşanmaları gerektiğini söyler. Üniversitedeyken kocasıyla tanışıp evlenen, rahat bir yaşam süren ve işlerden anlamayan Deniz teklifi kabul eder. Tek celsede boşanırlar. Alihan evi fabrikayı ve tüm menkulleri satar. Sevgilisi Şebnem ile güneyde bir mekan açıp işletme planları yaparlar. Deniz ve çocuklara da madur olmayacakları çok yüklü bir para transferi yapar sonrada telefonunu bir atarak sevgilisi ile ortadan kaybolur. Deniz kocasının başına bir şey geldiğini zannederek çok korkar ve polise gider.

Hülya Alihan'ın gideceğinden haberdar olduğu için bu transfere mal kaçırıyorlar diye ihbar ederek ihtiyati haciz koydurtur. Banka evlerine, eşyalarına el koyar. kadın hacizi durdurmak için mücevherlerini satar ama kaçınılmaz sonu sadece geciktirebilir. Evin eşyalarını tanıdıklarına satar. Kiralık ev aramaya başlar. Bir adam tarafından dolandırılır. Son kalan değerli eşyası olan tek taşını da satarak adama 6 aylık peşin para verip kızının memnuniyetsizliğine ragmen bu yoksul mahalleye taşınır.

Mirat ise Çerkez asıllı bir at ehlileştiricisidir. Şanlıurfa'da güçlü bir aşiret reisine iyi bir at bulur. Karavanda yaşamakta 20 yıldır evine hiç gitmemektedir. Diyar isminde kızına görücü gelir. Kız kendini öldürmeye kalkar. Hastaneye gidildiğinde ise kızın hamile olduğunu öğrenirler. Bu haber kız için de yenidir ve tabiki babanın da haberi yoktur. Hüküm verilir. İki genç de öldürülecektir. Kız ellerinden kaçar ve Miray'ın da yardımıyla İstanbul'a gelir.

Evine geldiğinde Deniz ve ailesi ile karşılaşır. Hallerine acır ve yeni bir yer bulana kadar orada kalabileceklerini söylerken Diyar ismindeki kızı karısı olarak tanıştırır. Diyar diğer ailenin varlığından huzursuzdur. Alihan sevgilisi ile mekanını açar, ev alır ve ailesinin başına gelenlerden habersiz gününü gün eder. Evin karşısında dedikoducu iki komşu ve çıkarcı bir genç kızları vardır. Deniz ailesini de alıp evden sabah sessizce ayrılır arkasından gelen Mirat onları eve döndürür



Hiç yorum yok:
Write comments