23.11.2016

Anne 5. bölüm özet - Zeynep'in ailesi her şeyi öğrendi


Star TV'nin duygu yüklü ve heyecanlı dizisi Anne 5. bölüm yine çok etkileyiciydi. Geçen bölümün sonunda Melek Zeynep'in telefonuna cevap vermişti ve Şule de kızının sesini tanıyıp adını söyleyince "Anne" demişti. Bu bir sözcükle öyle zor bir durumun içine düştüler ki... Hem Şule kızının hayatta olduğunu ve Zeynep'in yanında olduğunu anladı, hem de Turna diye bildikleri Meleğin telefonda birine "Anne" dediğini Cahide Hanım'ın duymasıyla her şey ortaya çıktı.

Cahide Hanım Zeynep'e her şeyi anlattırdı, sonra da Meleği annesine götürüp vermesi için onu zorladı. Zeynep ise kesinlikle buna yanaşmadı. "Ben onun annesi olmaya karar verdim; o benim ,ben de onun annesiyim" dedi.Annesi ise bu suça ortak olamayacağını, diğer kızlarını da düşünmek zorunda olduğunu söyledi.

Bu arada Cahide Hanımın hamile olan ortanca kızı Gamze'nin bebeğinin kalbinde önemli bir sorun var ve ölüm tehlikesi var. Gamze bebeği aldırmaya karar verdi. Ama nişanlısının da aynı fikirde olması onu çok kırdı. Kürtaj için gitti ama çok ağladı ve vazgeçti. Annesi de onu bebeği doğurması konusunda destekliyor zaten. Bakalım nişanlısı bu duruma ne diyecek.

Çocuk daha ailesine söylememiş Gamze'nin hamile olduğunu, tepki gösterirler diye. Bebeğin hastalığı onun işini kolaylaştırmış oldu, böylece ailesi öğrenmeden bebekten kurtulacaklardı. Böyle kuralcı bir adamla da evlenilir mi? Acaba Gamze evlilik konusunda da kararsızlığa düşecek mi zaman içinde...

Zeynep bir yandan ailesinin tepkisiyle bir yanda da Şule'nin sürekli aramasıyla ne yapacağını şaşırmış durumda bir oraya bir buraya koşturdu, mahvoldu.

Melek Zeynep ile ailesinin arasında soruna neden olduğu için suçluluk hissetti ve gitmeye karar verdi. Ağlaya ağlaya annesine mektup yazdı. Ertesi sabah da okul bahçesinde fark ettirmeden annesiyle vedalaştı.

Zeynep eve gidip Meleğin mektubunu okuyunca anladı çocuğun kaçtığını. Hemen okula koştu, oradan Gönül'e gitti. Kadıncağızın da aklı yerinden oynadı "Turna gitti" deyince. Gazeteciden de yardım istedi. Yardım etmeye çalıştı çocuk da. Sonra Zeynep evde Meleğin yazdıklarını okurken anladı otogara gittiğini. Hemen Gönül'e haber verdi."Turna beni zor durumda bırakmamak için gitti, Melek olmak için Bandırma'ya gidiyor" dedi Zeynep.

Zeynep gitti otogara. Son anda yetişti aldı Meleği polislerin elinden. Ama gerçekten çok duygusal bir andı... Eve gittiler, Cahide Hanım yumuşamadı. Zeynep de gidiyoruz deyince özellikle duru çok üzüldü, annesini suçladı. Zeynep de kendini gerçeği söylemek zorunda hissetti.Ben evlatlığım" dedi. Duru çok etkilendi, Gamze yine buz gibiydi. Niye böyle yapıyor bu kız. En duygusalları oymuş, ama kendini güçlü göstermek için ilgisiz ve duygusuz gibi davranıyormuş. Annesi de kardeşleri de öyle düşünüyorlar.

Zeynep'le Melek yani Turna Duru'nun gözyaşları arasında çıkıp gittiler. İlk geldiklerinde kaldıkları Yıldız Otel'de kalmaya karar verdiler. Arayıp Turna'yı bulduğunu Gazeteci ali'ye haber verdi Zeynep. Ali de Şule'nin kendisi yokken gazeteye geldiğini anlattı Zeynep'e. Ve kaldıkları otelin adını önündeki deftere not etti.

O sırada Şule geldi tekrar. "Melek yaşıyor, o öğretmen kaçırmış onu, bulmam için bana yardım et" dedi. Bilmiyormuş gibi yaptı çocuk. Ali işi çıkınca birkaç dakikalığına odadan çıktı. Şule de onu bekleyip odanın içinde dolaşırken masanın üzerinde "Yıldız Otel Zeynep Hanım" yazılı kağıdı gördü.
Anladı, hemen kağıdı alıp gitti. Ali odaya dönünce baktı Şule yok. Kağıdın da koparıldığını görünce gönül hanıma haber verdi.

O sırada Zeynep'le Turna yatakta uzanmışlar, birbirlerine sarılmışlar. Kapı çalıyor, ikisi de korkuyla kapıya doğru bakıyor. Acaba kim? Şule mi geldi, yoksa onlara haber vermek için koşan gönül Hanım mı? Bunun cevabını yeni bölümü izleyip göreceğiz...





Hiç yorum yok:
Write comments