23.11.2016

Diriliş Ertuğrul 66. bölüm özet. Gündüz alp ölüyor mu?


Ertuğrul handa anlaşmayı sağlar. Borcu olan venediklilere Simon öder. Handa Turgut Alp Ertuğrul'un karşısına çıkar ve her zaman ki laflarını eder. "Alpler öldü sen intikam değil altın peşindesin" der. Ertuğrul bir kaç laf dese de en sonunda ne halin varsa gör gibilerden çekip gider. Obasında ailesi sorduğunda ise "Turgut Alp'in bir bildiği; peşinde olduğu bir şey vardır. Yoksa ben ihaneti affetmem onu oracıkta öldürürdüm" der.

Gerçekten de Turgut Alp hancı Simon'un yanında tahsilat işlerine bakma görevi alır. Yan odaya girenlerden şüphelenir ve odayı araştırarak şöminenin arkasındaki gizli geçidi ve mabedi bulur. Oradan güvercinle gelen mektubu ve okuma aletini çalıp Bamsı'nın heybesine koyar. Bamsı notu ve aleti bulunca Turgut ihanet etmemiş diye çocuk gibi sevinir. Şifreyi İbnül Arabi'nin çırağı çözer

Ural Simon'dan istediği karşılığı bulamayınca parfüm satan kadına parayla bir şövalye tutturtur. Şövalye kadınların konvoyunu basacak Aslıhan ve Halime'yi kaçıracaktır. Adam işi kabul edip etrafı kolaçan etmeye başlar.

haçaturyan usta altını çıkarmak için başka aletler almak için pazara gidince Çolpan hatun onu tanır ve mesleğini söyler. Ural da onu takip etmesi için adamını peşinden yollar.


Kadınlar pazara yerleşir. Simon'un kardeşi onları handa yemeğe davet eder. Aslıhan'ın Ertuğrul'dan hevesli hevesli bahsetmesi Halime hatunun sinirine dokunur. Bunu fark eden Çolpan Alihan'ı o gece desen çıkartmak için Kayı obasına gitmesini sağlar. Tüccar Hasan ismindeki kişi de Kayı obasına ticaret için geliyorum diyip obayı gözetlemeye başlar.

Gece Kayı obasında toy vardır. Mesada yazılanları öğrenen Ertuğrul bey hemen harekete geçer. Sultan Alaattinin sarayından bir casus Simon ile buluşacaktır. Bir alpi  buluşma mekanına yollar. Buluşma zamanı Doğan alp ile orada buluşacaklardır.

Ertesi gün kadınların konvoyuna saldırı olur. Başta Aslıhan, Halime ve Banu çiçek olmak üzere tüm kadınlar cenke koyulsalar da okçular ve para ile tutulan şövalye galip gelir. Gündüz alpe doğru gelen oka atlayan Banu Çiçek kolundan vurulur. Oğlu yüzünde dikkati dağılan Halime de bayıltılır. Halime ve Aslıhan'ı kaçırırlar. Tüccar Hasan ne olduğunu anlayamasa da hemen haber vermek için yola çıkar

Ertuğrul ve alpleri casusun kimliğini görmek için oraya giderken tüccar Hasan onlara yetişir ve haberi verir. Ertuğrul adamla konvoya giderken bir alpi obaya yardım getirsin diye yollar. İki alp ise Doğan Alp'e yardıma gider. Casusun yüzünü bizim alpler göremese de biz eski bir tanıdığı hemen fark ettik. Sadettin Köpek. Doğan ve yanındakiler tam saldıracakken arkalarından yüzleri onlar gibi örtülü tapınak şövalyeleri saldırır.

Ertuğrul konvoya geldiğinde yaralı ve ölülerle karşılaşır. Oğlu Gündüz alp de baygındır. Adam ve etrafındakiler üzüntüyle ağlamaya başlar



Hiç yorum yok:
Write comments