6.12.2016

Babam ve Ailesi 13. bölümüyle final yapıyor, bir dizi nasıl mahvedilir ve bitirilir?


Babam ve Ailesi 13. bölüm fragmanı yayınlandı. Beklenildiği gibi dizi Final yapıyor. Pazartesi gibi rekabetin kıyasıya olduğu bir günde yayınlanmasına rağmen, ilk bölümüyle totalde 13. olan, AB'de ise 5. olan yani ilk beşe giren, ilerleyen bölümleriyle de ilk ona, hatta ilk beşe giren bir dizi harcandı bizce. Bülent İnal gibi geniş bir hayran kitlesine sahip bir oyuncunun başrolde olması, dizinin en büyük artısıydı. Bu avantaj kullanılarak doğru adımlar atılsa böyle olmazdı.

Yeni sezona birlikte merhaba dediği İçerde gibi bir rakibi varken, Kırgın Çiçekler ve Paramparça gibi yerini sağlamlaştırmış güçlü rakipleri varken, AB'de hep ilk onda yer alan böyle bir dizinin, reytinglerini artırabilmesi için, hikayedeki bazı eksiklerin giderilmesi, belki popüler, ilgi çekecek genç oyuncularla desteklenmesi gerekirken tersine, reyting kaybetmesi için uğraşıldı adeta. Sona doğru ise iyice saçmalandı; sert ve öfkeli anne adeta bir mafya anasına dönüştürüldü, dizinin ana kahramanı yani baba, bir salon dolusu insanın gözü önünde işlenen bir cinayet nedeniyle haksız yere hapse atıldı... Bunun gibi bir sürü acayip şey.

Bu çabaların sonunda Babam ve Ailesi büyük bir hızla reyting kaybetmeye başladı.Ve sonunda muhtemelen final kararı alındı. Buna bağlı olarak da son bölümler adeta ilkokul müsameresi gibiydi.
Diziyi bütün bunlara rağmen hala seyredenlerin çoğunun özellikle Bülent İnal'ın ve diğer oyuncuların hayranları olduğunu düşünüyoruz.

Sonunda 13. bölüm ve final geldi çattı. Biz de böylece bir dizi nasıl mahvedilir ve bitirilir, bir dolu insanın, oyuncular, teknik kadro ve tüm emekçilerin emeği ve izleyici nasıl yok sayılır, nasıl saygısızlık yapılır, bunu gördük izledik...

Güle güle Babam ve Ailesi...




Hiç yorum yok:
Write comments