10.12.2016

Muhteşem Yüzyıl: Kösem 2. Sezon 4. Bölüm (34.Bölüm) Özet


Geçen bölümün sonunda Sultan Murat validesi ile tartışarak odasına girdiğinde yatağında bir domuz kafası görmüştü. Sonrasında onu kaçarken görüp ağalara yakalanmasını buyurur. Ağalardan biri onu kolundan vursa da yakalayamaz. Sultan Murat kaçan kişinin İncili Köşke gittiğini görünce arya için endişelenip oraya doğru gider. Farya üzerindeki kıyafetleri çıkarıp gecelik giyse de koluna dokunan Murat bandaı hisseder ve o hainin Farya olduğunu anlar. Zindana attırtır.

Ertesi gün Silahtar ağa onu sorgular. Sultan Murat onu pencereden dinlemektedir. Yanındaki madam da aynı şeyleri anlatır. Silahtar bohçacı kadını araştır iken Sultan Murat da Farya'nın annesinin adresini fermana yazan Sinan Paşa'yla konuşur. Adam onu ikna eder. Sinan Paşa üstü olan Hristiyan adama olanları anlatır ve "Bir süre görüşmeyelim" der. Sinan paşa kaçak Sipahi ağalarıyla buluşur.

Atike Farya'yı zindanda görmeye gider. Farya ona Murat'a aşık olduğunu söyler. Atike bunu abisine anlatır. Ama Murat kızın konuşmasına izin verdirtmez.

Silahtar bohçacı kadını Ester'e sormak için ona gider. Akşam yakınlaşırlar. Kadın bohçacının yerini öğrenip Silahtar'a söyler ama oraya gittiklerinde kadın çoktan öldürülmüştür.Ertesi gün Farya'nın annesinin İşvan'ın eline geçtiği bilgisini alırlar. Murat'ın haber verdiği kişi ona ulaşamadan İşvan ona ulaşmıştır. Sultan Murat dayanamayıp Farya'yı görmeye gider ve hasta olduğunu görünce dayanamayıp  ona hekim yollar.

Kösem; Şehzade Beyazıt'ın annesi Gülbahar gelecek diye tedirgindir. Gülbahar ertesi gün gelecektir ve Kösem onu yakınında tutmak için yakın bir oda hazırlatır. Beyazıt annesine kavuştuğu için çok mutludur. 8 Yıl aradan sonra anne oğul kavuşmuştur. Gülbahar yıllar önce hareme soktuğu cariyeleri etrafında toplar. Sinan Paşa ile de buluşur ve oğlunu tahta çıkarmak için konuşur.

Kösem Sultan imaret hanesinde geçen bölüm öldürttüğü kaçak sipahi ağasının çocuğu Mustafa'yı yerleştirtmişti. Çocuk babasının öldürüldüğünü değil Mısır'a sefere gittiğini sanmaktadır. Fakat diğer arkadaşları çocuğu bulup Kösem Sultan'a karşı doldururlar.

Kösem oğluna "Sefere çıkarsan çık ama Beyazıt'ı da yanında götür. Arkanda bırakma. Annesi Gülbahar çok tehlikeli" der.  Ama annesine karşı hep tepkili yaklaşan Murat gene tam tersini yapar ve sefere çıktığında devleti Beyazıt'a bırakır. Evliya ve Hazarfen'i yanına alıp ava çıkıyormuş gibi yapıp  Macaristan'a İşvan üzerine yürümek için hareket eder. Kemankeş'i aileyle kalsın diye orada bırakır.

Ertesi gün padişahın sarayda olmadığı haberi ortaya çıkar. Kösem sultan her cuma olduğu gibi imaret hanesine gider. Farya hakkında hüküm verilir. Cellatlar onu alıp ıssız bir yere götürür. Sonra karşısında birden Sultan Murat çıkar. Öte yandan imarethanede de Kösem'e saldırı düzenlenir. Bir sürü asker oraya doğru harekete geçer. Kemankeş ağa ve diğer ağalar karşı koyar. Hacı ağa kalabalığa karışıp uzaklaşırken yanındaki küçük Mehmet'e "Yanımda durursan sana kimse bir şey yapmaz" derken çocuk kocaman bir bıçağı kadının karnına sokar.



Hiç yorum yok:
Write comments