21.01.2017

Muhteşem Yüzyıl Kösem 2. Sezon 9. Bölüm (39. bölüm) özet

Geçen bölüm sonunda Ayşe Sultan'ın para verip kışkırttığı ağalar çarşıya inen Farya hatuna saldırmış ve onun bebeğini düşürmesine sebep olmuşlardı. Farya bu haberi duyunca çok üzülür. Üzerine bir de ebe kadınlar bir daha çocuk sahibi olmasının zor olduğunu söylediklerinde iyice morali bozulur. Bu olaylardan sorumlu tuttuğu Ayşe Sultan'ı hamamda boğmaya kalkar. Diğer sultanların yetişmesi üzerine muvaffak olamaz. Kösem onu teskin eder.

Diğer taraftan isyancı İlyas paşanın çıkardığı isyanı bastırmak ve adamın kellesini almak için Murat da oraya gider. Hezarfen ve Evliya Çelebi'nin eski yazılarda var olduğunu okudukları bir su geçidinden sadece kendisi, Silahtar, Deli Hüseyin, Hezarfen ve Evliya Çelebi ile içeri girer. Silahtar yaralanır. Kendisi de ufak tefek yaralar alsa da pek çok kişiyi öldürür ama isyancı İlyas paşa'yı teslim alır ve kampta kendi askerleriyle paşalarının gözünün önünde ok ile öldürür.

Öte taraftan Ayşe Sultan dedikoduyu çıkaranların izinin bulunması ve kendisinin isminin ortaya çıkmasından korktuğu için Gülbahar Sultandan o kişileri susturmasını ister. Yakalanan bazı ağalar Kösem ve Farya gözetiminde öldürülür.

İbrahim abisi ve kendi istikbali için endişelidir. Kız kardeşleri ile Kasım'ın bulunduğu yerin kapısına kadar gelip konuşurlar. Seferden gelen Sultan Murat'a tepkili davranır. Kösem onu bu yaptığından dolayı azarlar ama İbrahim ölüm korkusu ile delirmek üzeredir.

Sultan Murat'a Farya ile ilgili haber gelir o da hemen çıkıp gelir. Farya ile konuşurlar. Ayşe sultan ile ilgili şüphelerini anlatır. Murat derhal sorgu suale başlar. Silahtarın ağır yaralandığını öğrenen kız kardeş sultanlar çok üzülür. Saraya getirildiğinde de ondan haber almak için yarışırlar.

Şeyhülislam Gülbahar sultana katılmak için şart koşar. Şehzade Beyazıt ile konuşup tahta geçmek istediğinden emin olmak istemektedir. Beyazıt ise annesi ve Sinan Paşanın konuşmalarından rahatsızdır.

Sultan Murat kardeşi Kasım'ın rahatsızlandığını ve olanları duyunca onu görmeye gider. Eski günleri aklına gelir. Abisi Sultan Osman'ın durumu ve kendisi ile kardeşlerinin ne kadar korktuğu aklına gelip kardeşi Kasım'ı serbest bırakır. Farya gece aklına gelenlerle kızgın bir şekilde Ayşe Sultan'ın odasına girer ve yataktaki kadının boğazına bıçağı dayar.






Hiç yorum yok:
Write comments