20.01.2017

Vatanım Sensin 12. bölüm özet - Cevdet artık hainin kim olduğunu biliyor


Kanal D'nin sevilen dönem dizisi Vatanım Sensin 12. bölümde heyecan doruktaydı. Aksiyonu bol, çok sürükleyici bir bölüm izledik. Geçen bölümde çokça gözyaşı döktük, Hilal'e ayrı, Azize'ye ayrı, Cevdet'e, Leon'a ayrı üzüldük. Halide Edip'le milli duygularımız kabardı, gözlerimiz yaşardı.

Vasili tam idam emrini verdi, "Kolu çekin" dedi, biz de nefeslerimizi tuttuk. O sırada önce nal sesleri ve at kişnemesi, sonra da bir el ateş sesi ile asker geldi, Cevdet'e bir şey verdi; General Vasili'ye haber var" diyerek.

Cevdet elindeki notu Vasili'ye verdi. Vasili açınca içinden Leon'un künyesi ve Osmanlıca yazılı bir kağıt çıktı. "İdamı durdu, yoksa oğlun ölür. İmza Eşref" diye okudu Cevdet. Geçen bölüm burada bitti. Ne olacak diye bir haftayı sabırsızlıkla bekledik.

Yeni bölüm de buradan başladı. Vasili mecburen idamı erteledi. Sonra da başbakanın mektubunu ortaya çıkararak mahkumları serbest bıraktı. Gelen mektuba rağmen idamların infaz edilecek olması, Vasili'nin böyle bir şey yapması Cevdet'i şaşırttı ve kızdırdı ama yapacak bir şey yok, cevdet susmak zorunda.

Hilal'le baba kız olarak yıllar sonra ilk sarılışları ve kızına tekrar çocukluğundaki gibi "Serçem" deyişi, Hilal'in daha sonra Azize ve diğerleriyle kucaklaşması yine içimize oturdu, gözlerimizi doldurdu.

Leon'un Eşref'i yakalayıp Hilalin idamını durdurabileceği umuduyla gittiği yerde pusuya düşmesi ve yaşadığı şaşkınlık, idamın durdurulduğunu duyunca yüzündeki rahatlama ifadesi ve benzeri detaylar, zaten Leon'a karşı beslemekte olduğumuz sempatiyi iyice artırdı.

Cevdet gece evine geldi, ama Yıldız dışında kimse onun orada kalmasını istemedi. Bir tek Yıldız sırtını dönmüyor zaten babasına. Cevdet ailesinin itirazlarına rağmen orada kaldı ve gece tek tek hepsinin odasını gezdi. Canım Cevdet, adamcağız nelerle uğraşıyor, nelere katlanıyor, kimsenin haberi yok. Haberleri olmadığı için kötü davranıyorlar zaten. Mesela, Azize bilse Cevdetinin, kızını kurtarmak için neler yaptığını, başının sütünde taşır sevgili kocasını.... Onun da vakti gelecek, biliyor Cevdet ve bekliyor...

Vasili Leon'u kurtarma planı yaptı, buna göre oğlunu emniyete alınca Cevdet Eşref'i öldürecek, eğer öldürmezse, Stavros hem Eşref'i hem Cevdet'i öldürecek. Plan bu, plan çok kötü...Ama Cevdet''in zekası ve doğru adımları atması ile Leon kurtuldu, Eşref de istediğini aldı, Yunan askeri Nazilli'den çekildi.

Leon kurtuldu ve eve döndü. Kendisini büyük sevinçle karşılayan annesine sorduğu ilk soru da Hilal ve yanındaki gencin babası tarafından affedilip affedilmediğiydi. Leon ne iyi bir çocuk, ölümden döndü ama Hilal'i düşünüyor...

Hilal de onu düşünüyor. İlk kez aşkla, sevdayla ilgili şeyler yazmaya başladı Hilalimiz... Yazarken de teğmeni düşündü, onu nasıl kurtardığını, ona kitap getirişini, verdiği desteği... Hilal ve Leon diye bir şey var artık...

Eftelya Tevfik'in gerek vatan haini olduğunu öğrendi ve ona olan kızgınlığından dolayı, bunu Azize'ye anlatmaya karar verdi. Anlatmak için gitti de, ama maalesef anlatmayı başaramadı.

Bölümün en şaşırtıcı sahneleri en sona saklanmıştı. Rus silah tüccarı İvan aslında gerçek İvan değilmiş, Mustafa Kemal'in askerlerinden Gürcü Salih'miş. yani silahlar Milli Mücadele için Mustafa Kemal'e gidecek, Eşref Paşa'ya değil.

Tam o sırada gerçek İvan İzmir'e geldi, ve General Vasili'ye gönderdiği ektup sayesinde Cevdet ona ulaştı. Ve izlememiş, kaçırmış olanlar sıkı dursun, Cevdet asıl vatan haininin kim olduğunu nihayet öğrendi. "Miralay Tevfik" dedi İvan, şaştı kaldı Cevdet....

Bölüm bittikten sonra da müthiş bir fragman yayınlandı. Biz şimdi bir hafta nasıl bekleyeceğiz, onu düşünüyoruz...


Hiç yorum yok:
Write comments