9.03.2017

Diriliş Ertuğrul 79. bölüm özet. Bamsı alp öldü mü?

Aliyar bey yaralandığında Ertuğrul onu obasına Artuk beye getirir. Artuk bey ona müdahale eder. Yaptığı tedavi sonunda iyileşmeye başlarken Ural obasına döner ve vekaleten obanın başına geçer. Kız kardeşini bulma gibi bir kaygısı ise yoktur. Tek derdi obaya bey seçilmektir. Aliyar iyileşse bile diğer beylerin oyunu alamasın diye baskı kurar hatta içlerinden birini öldürür. Onu takip eden Kutluca öldürdüğü beyi de bulur

Bamsı zindanda Teo ile sakinleşmiş bir şekilde otururken Helena gelir. Adamın durumunu görüp Vasilyus'a onu bırakırsan seninle evlenirim der. Helena Bamsı'ya bir daha buraya gelme ben Vasilyus'la evlenicem dediğinde Bamsı yıkılır. Vasilyus Bamsı'yı bırakır ancak peşine onunla aynı zindanda bulunan Teo'yu takar. Teo megerse yıllardır ölen askerlerinin yasını tutmakta olan çok önemli bir Bizans komutanıymış. Teo adamlarıyla Bamsı'nın peşine düşer. Silahları olmayan Bamsı iyi savaşsa da Teo onu yakalar ve boğazını kesmek için hamle yapar.

Sadettin Köpek nişanlısı Aslıhan için çok endişeliyken Vasilyus'tan mesaj gelir. Aslıhan ile ilgili bilgi sahibi olduğunu kaleye gelmesini isteyen bir mektup. Vasilyus Köpek'ten Aslıhan karşılığında Hanlıpazar'ı ister. Köpek ise Selçuklu'nun toprağı olan hanı vermeyi istemez. Durumu Ertuğrul'a anlattığında Ertuğrul vermeyi kabul ettiğini söyle biz de Aslıhan'ı bulmak için gönderdiği adamları takip edelim Aslıhan'ı kurtaralım der.

Zaten yaklaşık olarak kızın tutulduğu yeri bulan Ertuğrul ve adamları Vasilyus'un emriyle Aslıhan'ı bulunduğu mağaradan çıkaran şövalyeleri izler. Aslıhan'ı ellerinden kurtarıp Köpek'e teslim ederler. Köpek ve Ertuğrul kaleyi almak için gelen Vasilyus'u Aslıhan hatun ile karşılayınca Vasilyus şaşakalır.



Hiç yorum yok:
Write comments