30.06.2017

Kanatsız Kuşlar 3. bölüm özet - Çocuklar çok zor durumda


Bütün zorluklar yetmiyormuş gibi, elinde evin yıkım kararıyla gelen ev sahibi eşyaları dışarı atıp kapıya kilit vuruyor. Zeynep’le kardeşleri, yalvarıp yakarıyorlar ama fayda etmiyor, kapının önünde kalıyorlar. Ahmet onlara yardım etmek için elinden geleni yapıyor. Onur ile Zeynep tekrar tekrar karşılaşıyorlar ve aralarındaki çekim de hızla artıyor. İkisini bir arada görmeye başlayan ve kıskanan Ahmet, önce tek başına gördüğü Onur’a “Mahallemizin kızından uzak dur” diyerek tepki gösteriyor, daha sonra onları parkta birlikte görüyor ve kavga çıkartıyor.

Nefise’nin reklam yüzü olarak lansman gecesi için hazırlıklar yoğun bir şekilde yapılıyor. Muzaffer'in eski nişanlısı Tuba ise hem iş hem de özel hayatta kendisinin yerine geçen Nefise'ye yönelik çok kötü bir tuzak kuruyor. Nefise’nin lansman gecesi giyeceği ayakkabının topuğunu kırıp tekrar yapıştırıyor; bu hain plan başarılı oluyor ve görkemli gece Nefise’nin merdivenlerden yuvarlanmasıyla son buluyor. Düşüp kafasını taşa çarparak bayılan kadıncağız, hastaneye kaldırılıyor. Neyse ki, önemli bir sağlık sorunu çıkmıyor.

Çocuklar evden atıldıklarını annelerine haber vermeye çalışıyorlar ama halaları Azime buna engel oluyor. Sonunda ev sahibi geliyor ve çocukların tekrar içine girdikleri evi yıktırıyor; Zeynep ve kardeşleri, canlarını zor kurtarıyor. Çocuklar sokakta kalıyorlar ve halalarının çalıştığı villaya annelerini bulmak için gidiyorlar.

O gece de köşkte kaza nedeniyle ertelenen lansman yapılıyor. Bir bakıyorlar ki, hizmetçi olarak çalıştığını zannettikleri anneleri, görkemli bir davette reklam yüzü olarak tanıtılıyor. Çocuklar çok şaşırıyorlar, çok kırılıyorlar.

Hiç yorum yok:
Write comments