19.07.2017

Adı Efsane 23. bölüm özet. Fiko vuruluyor

Geçen bölüm sonunda mekana Sinan gelir. Uzun süredir Almanya da yaşayan adam 3 haftalığına memlekete, mahalleye dönmüştür. Babadan kalma bir klasik arabasını tamir etmeyi planlamaktadır. Naz Hakan'dan adamın adını duyduğunda annesinin eski nişanlısı olduğunu anlar ve eve gittiğinde annesine durumu anlatır. Reyhan panik olur. Kızına mekana gitmemesi, Sinan ile görüşmemesiyle ilgili yasaklar koyar. Ancak kız endüstri ressamı olmak istediği için adamın peşini bırakmaz.

Sinan kızdan bir çaydanlık tasarlamasını ve modelini yapmasını ister. İlk yaptığı çaydanlığın kapağı düştüğü için adam onu reddetse de kız Hakan ile konuşup gerekli gazı aldıktan sonra çaydanlığı tekrar yapar ve bu kez doğru yapmıştır. Kız sevinçle adama sarıldığında kızı takip eden annesi Reyhan baba kızı o halde görünce ağlamaya başlar.

Hakanların eve ertesi gün haciz gelecektir. Babası Seyfi son ana kadar bunu söylemediği için olay son ana gelmiştir. Sado'nun bir akrabası icra dairesinde çalışmaktadır. Gidip ondan icrayı biraz geciktirmesini ister. Adam kabul eder ama megerse yetkili olmadığı için yapamaz. Antremana geç gelen Hakan'ın koçu ailesiyle tanışma emrivakisi yapar. Eve gittiklerinde kapıya icra memurları polislerle gelmiştir ve babası da pencerede kendisini yakmakla tehdit etmektedir.

Koç durumu anlar ve kulupten de onay alarak ertesi gün borcu kulubün kapatacağına söz verir. Gerçekten de Hakan istemese de parayı gönderip icrayı durdurur ve Hakan'ı kulube borçlandırarak kurtarır. Aynı zamanda Kıvanç da Antalya'ya giden Melis'in başka bir aşka yelken açtığı haberiyle Hakan'ın canını sıkar. Koç Hakan'a kafa izni verir ve Melis'i unutmasını tembihler.

Ali de işe gitmediği için işten kovulmuştur. Hem babasının kızmasını engellemek için hem de para kazanıp Hakan'a destek olmak için iş ararlar. Sado ile beraber broşür dağıtma işine girerler. Sağlık sektörü, masaj salonu diye dağıttıkları broşür genelev tanıtımı çıkar. Onlar da polise basılır. Sadık'ın dedesi onları fuhuş suçundan girdikleri nezaretten çıkarır

Reyhan'ın başında sadece kızının gerçek babasını öğrenmesi problemi yoktur. Birden bahçeye 2 takım elbiseli mafyöz adam girer ve çok ucuz bir paraya evle dükkanı kapatmak isterler. Kadın bu parayı kabul etmeyince Reyhan'ı kızıyla tehdit ederler. Kadın onlarla kavga ederken Hakan ve tayfa olayı görüp dahil olur. Adamlardan biri silah çeker. Tam o sırada belinde silahıyla Ozan girer. Adamları bahçeden kovar.

Ozan mekana gittiğinde o kovaladığı adamları iş yerinde patronunun da korktuğu daha kötü bir adamın adamları olarak karşısında görür. Adamlar kendi işlerini bozan Ozan'dan kadını ikna edip evi satın almasını söylerler. Ancak kocasını da böyle adamların öldürdüğü Reyhan tehditlere pabuç bırakmaz. Ozan patronunun zoruyla tam evi yakacakken vazgeçer ve hatta o kötü adama posta koyar.

Sibel'in şarkılarını herkes beğenmektedir ama kıyafet konusunda sıkıntıları vardır. Mahallenin terzisine bir akrabanın düğünü için elbise diktirdiğini söyleyerek abiye bir elbise diktirtir. Annesi daha sonra bu olayı duyunca kızının biriyle görüştüğünü zanneder. Bu arada Ozan işi olduğu için Sibel'i evden alıp şarkı söylediği yere getirme işini Fiko'ya verir.

Hakan kulupte Fikret için bir iş bulur. İstatislikleri yapacak birine ihtiyaç vardır. Hakan telefonlarını açmayan Fiko'yu Ozan'ın çalıştığı yere gelir. Annesi de Sibel'i sahnede görünce hoşuna gider. Ozan'ın posta koyduğu adam adamlarını göndererek Ozan'ın arabasını silahlarla tarar. Ancak içerde Ozan değil Fiko vardır. Fikret Hakan'ın gözlerinin önünde kanlar içinde kalır

Hiç yorum yok:
Write comments