14.07.2017

Ateşböceği 3. bölüm özet. Aslı istifa ediyor

Geçen bölüm sonunda Barış; Aslı'nın yiğeni için bir hastanede tedavi ayarlamıştı. Aslı da adamın bu jestini maaşından kesildiği takdirde kabul edeceğini söylemişti. Tam konuşmanın sonunda Barış'ın gözlerine inanamayacağı bir olay gerçekleşiyor yiğeni Hakan kaza yapılan araba ile şirketin önüne geliyor. Barış da Aslı'nın onu görmemesi için kıza sarılır. Kız ne olduğunu anlayamaz ve uzaklaşmaya çalışırken Barış "Burada kal" diyerek kızı gögsüne bastırır. Tam bu sırada Teo derhal Hakan'ın yanına gidip arabayı uzaklaştırır. Onlar gidince Barış hiç bir şey yokmuş gibi davranınca Aslı'nın kafası karışır.

Hakan'ı büyük teyze ve Teo sorguya çeker. Hakan'ın annesi ise oğlunu kurtarmak için Ona; kafadan bir profil ve dövme uydurmasını söyler. Teo da dövme üzerinden araştırma yapmaya başlar.

Buka avukatlıkta ise İlayda'nın şirketi ile yapılan ortaklık kutlanırken İlayda Barış ve Aslı'yı beraber sarılmış bir halde görüp kıskanır. Aslı ofiste otururken ünlü ve zengin bir adamın karısı ağlayarak içeri girer. Kadın kocasını çok seviyor ama kayın validesinin dır dırına tahammül edememektedir. Aslı kadınla konuşup gerçekleri görmesini sağlar. Kadın ona teşekkür ederek oradan ayrılır. Ancak İlayda bu olayı Aslı'nın üzerine gitmek için bir fırsata dönüştürür. Ofise para kaybettirdiğini iddia eder. Ancak karısını boşanmaktan vazgeçiren bu avukatlık bürosu zengin iş adamının dikkatini çeker ve onlarla tanışmak ister. Bu arada Aslı Barış'tan İlayda ile nişanlı olmadığını öğrenir.

Bu arada Aslı'nın sürekli eve gitmeden üzerine elbise giymesine bir anlam veremeyen Barış durumu sorduğunda Aslı ailesinin makam şöförü olduğunu bilmediklerini anlatır.

Aslı ve Barış bir yatta adam ve karısını misafir eder. Çift onları sevgili zanneder. Kadın da Aslı'yı avukat zannetmiştir. Bütün yanlış anlaşmaları düzeltseler de yat sürmeyi öğretirken Teo'nın Aslı'yla yakın görüntüsü ve Aslı'nın manav arkadaşının Teo'ya gönderdiği kurabiyeler Barış'ın durumu yanlış anlamasına ve kıza soğuk davranmasına yol açar.  Yine de kıza evin anahtarını verir. Kız ona deneme süresine gerek kalmadığını söylediğinde ise kabul etmez ve Aslı bozulur.

Cafede işler hiç hiç de istenilen gibi gitmemektedir. Hiç müşteri gelmeyen cafeyi kurtarmak için Barbaros megafon ile duyuru yapar. Güne giden ev kadınlarını cafeye çekmeye çalışır ama kadınlar yiyeceklerini yanlarında getirip onları servis ettirip bulaşıkları da onlara yıkatıp cafeden sadece çay içerek çıkarlar.

İlayda ve asistanı yeni bir taktik geliştirirler. Barış'ın yanında kıza iyi davranıp hatta özür bile diler ancak yanlız iken sürekli ayak işlerini yaptırtıp bi de Barış ile aralarında farklı bir şeyler olduğunu alenen söyler. Aslı da onları arabasından indirir. Barış'a ise olanları anlatmadan İlayda'ya bir daha tek başına iken şöförlük yapmak istemediğini söyler. Barış durumu bilmediği için kabul etmeyince işten ayrılmaya karar verir. Barış kabul eder ama öncelikle evinin anahtarlarını kızdan alır


Hiç yorum yok:
Write comments