20.07.2017

Ateşböceği 4. bölüm özet. Barış; durumu kurtarabilecek mi

Geçen bölüm sonunda Aslı patronu Barış'a İlayda'yı tek iken arabasına almak istemediğini söylemişti. Barış nedenini sorduğunda utandığı için cevap vermedi. Ona göre patronuna sadece şöförlük yapmadığını ima ettiğini dahi söylemek utanç vericiydi. Barış da ondan evinin anahtarlarını alırken kız da arabayı da bırakıp gitti.

Aslı taksiye döner ama bu çeşit çeşit insanla uğraşmayı özlemediğini fark eder. Teo da Barış'ın Aslı'nın değerini anlaması için ona özellikle kötü bir şöför bulur. Aslı müşterilerden Barış'ta yeni şöförden hoşlanmaz ve sürekli birbirlerini düşünürler.

Aslı trafikte yiğenine çarpan arabanın model ve renk olarak aynısını görüp takip etmeye başlar. Hem arabasındaki müşteri hem de takip edip durduğu araçtaki kişi onu şikayet edince kendisini nezarette bulur. Kız Teo'yu arar. Teo da Barış'ı. Barış avukatı olarak Aslı'ya yardım eder. Teo o sırada Aslı'nın manav arkadaşı ile yakınlaşmış; kız onun gömleğinin düğmesini dikmektedir.

Aslı taksiyle onu gideceği yere bırakırken bir müvekkili Barış'ın önünde panik atak geçirirken kız yardımcı olur. Boşanacağı kocasından korkan kadın Aslı'yı da sevdiği için onunla kalmak ister. Barış'ın evinde kalması gerekince anneye ailecek yalan söylerler.

İlayda Barış'a ulaşamayınca teyzelerine gidip partinin davetiyesini götürür sonrada Barış'a gider. Barış'ın evinde müvekkili ve Aslı'yı görür. Aslı olanları anlatmadığı için onu köşeye sıkıştırır. Barış Aslı'nın müvekkil kadınla konuşmasını duyup durumu öğrenir. Aslı'ya güvenmediği için kendisini suçlar. Beraber yemek yerler, sohbet ederler, Aslı havuz başında uyuyakalır.

Teo kuluplerde dolaşan bir çetenin insanların içkisine uyku ilacı koyan birilerini duymuştur. Hakan ile beraber bir kulübe gider ama çok dikkat etmelerine rağmen bir kız sodalarına ilaç koyar. İki genci soyarlar; çocuklar dağıtır. Teo o kafayla manav kızı arayıp ona karşı olan duygularından bahseder. Ama muhtemelen ertesi gün hatırlamayacaktır. Büyük teyze konuşmalarından ters bir şey olduğunu anlar ve oraya gidip Teo ve Hakan'ı alır. Ertesi gün uyanan Teo kızın peşine düşer.

O gece Barış'ın yatında iki şirketin birleşme partisi olacaktır. Ancak yatın elektrik sisteminde problem olunca parti; teyzelerin evinin bahçesine taşınır. Aslı geçen bölüm tanıştığı modacıdan kıyafet yardımı alır. Partiye tam da İlayda açılış konuşması yaparken gelir. İki teyzenin tam arkasında bir yerde durur. İki teyze kendi aralarında bazı konuşmalar yaparken onları duyar. Aslı'yı o kıyafetle gören Barış'a daha büyük sürpriz teyzelerini duyabilecek mesafede durup onlara bakması olur. Kızı kolundan tutarak oradan uzaklaştırıp onunla konuşmaya çalışırken bölüm biter.









Hiç yorum yok:
Write comments