28.07.2017

Ateşböceği 5. bölüm özet. Aslı; Barış'ın teyzelerinin radarına girer

Ortaklığı kutlama yemeğine gelen Aslı teyzelerin konuşmasının bir kısmını duyar ve Barış'ın başının mafyayla belada olduğunu zanneder. Teo ise Aslı'yı yalnız bırakmaz; herkesten uzak tutar. Ama bu Barış tarafından yanlış anlaşılır. Barış'ın gözü sürekli Aslı ve Teo'dadır. Aslı da diğer  konuklarla ilgilendiği için Barış'a içerlemektedir. Teo teyze ve Hakan'dan kaçmak için kızı dansa kaldırır. Barış duruma  müdahale eder ve beraber dans ederler. Bu yakınlık başta İlayda tarafından yanlış yönlendirilen teyzeler olmak üzere herkesin dikkatini çeker.

İki teyze farklı fikirlerdedir. Büyük olan Aslı'yı kan emici bir zengin avcısı olduğunu düşünürken küçük teyzenin kanı Aslı'ya ısınmıştır. Ertesi gün İki kadın da birbirini atlatmaya çalışarak şirkete giderler. İlayda onlara iyice yanlış bilgiler verir. Asistanını Aslı'yla ilgili bilgi toplaması için mahalleye yollar.

Aslı akşam eve döndüğünde ailesine şöför olduğunu anlatmak ister ama kıyafetiyle parti daha çok ilgi çekip anlatamaz. Gül Teo'ya kendi eliyle işlediği kalp şeklinde bir kese hediye eder. Gül'e telefon ettiğini hatırlamayan Teo kızın bu hareketini anlamlandıramaz.

Ertesi gün işe geldiğinde arabayı kirli gören Barış'ın da kalkmadığını zanneden Aslı arabayı yıkamaya başlar. Barış'ın aniden gelmesi ile kovayı başından aşağıya döker. Kıyafetlerini Barış'ın evindeki kurutmaya atan Aslı; Barış'ın evinde giyinir. O günü elbiseyle geçirir. Birleşmenin ardından hukuk firmasını daha büyük bir yere taşırlar.

Hakan Teo'un getirdiği resimlerden kızı hatırlar. O gece kendisini soyan kızın kesinlikle o olduğunu ve lakabının da "Mavi Melek" olduğunu söyler. Teo da kızı araştırmaya başlar. Takıldığı bir mekanı patrona söyler. Barış da kıyafetini değiştirip Balat'a gider. Teo ise karakola gider. barış Aslı'yı yanına almaz ama cüzdan, telefon ve ceketini işte bırakınca Aslı onları götürmek için takibe başlar

Barış'ın Mavi Melek ile ilgili sorduğu sorular karşı tarafı kızdırınca adam Barış'ı dövmeye kalkar. Olanları gizlice izleyen Aslı "Aşkım. Ben geldim. Arabada beklemekten sıkıldım" diyerek içeri girer. Para lafı da edince iki şüpheli onları Balat'ta mekruh bir eve götürür. Yol boyunca Barış dönmeye çalışsa da Aslı bir şeyler öğrenmeden gitmek istemez. İkiliyi bir odaya kapatırlar. Neyse ki Teo gelip onları kurtarır. Bülent Arzu'ya evlenme teklif eder

Teo Aslı'yı mahalleye bırakıp Gül ile konuşur. Kıza hediyesini geri verir. "Bu hediyenin sahibi ben olamam" der. Gül çok üzülüp ağlar. Cafeye gelen asistan aileye Aslı'nın özel şöför olduğunu söyler. Anne bu yalana çok kızar ve akşam eve gelen Aslı'ya çok kızar. İşten ayrılmasını emreder. Aslı ailesi ile Barış arasında kalır.

Teo "Mavi melek"  ile ilgili olayda yaşananları yani kendisinin de ilaç içirilip onu da soyduğunu anlatır. O gece olanları hatırlamadığını anlatırken Gül'ü de aradığını fark eder. Gül'e gider ve Ona o gece olanları hatırlamadığını anlatır. Kız alınır ama belli etmez. Kızın bu sakin hali Teo'yu etkiler ve kıza "Hediyemi geri istiyorum" der.

Aslı ertesi sabah yine de Barış'a gelir. Hiç bir şey olmamış gibi davranır. Barış kızın ailesi ile duruunu bildiğini belli eder. Kız da annesinin işine de Barış'a da haksızlık ettiğini söyleyerek adama övgüler yağdırır. Barış bu övgülerden rahatsız olup Aslı'yı susturur ve bir şey itiraf edeceğini söyler


Hiç yorum yok:
Write comments