25.08.2017

Ateşböceği 9. bölüm özet. Aslı Barış'ı affedemiyor

Geçen bölüm sonunda Barış Aslı'ya "Yarın işe gelme" diyerek gitmişti. Bu bölümün başında Aslı da Barış da darmadağın oluyorlar. Aslı'ya Gül destek olurken Barış Teo'ya olanları anlatıyor. Teo ilk defa açık bir şekilde Gül'den de bahseder. Geçen bölümün sonunda karakola gidip teslim olmak isteyen Hakan'ı son anda Teo durdurur. Zaten büyük teyze de fenalaşmıştır. Barış en sonunda Hakan'a "Şirkete gel. Gözümün önünde ol" der.

Ertesi gün Gül şirkete gidip Barış ile konuşur. Aslı'nın okula dönmeye karar verdiğini ailesine söyledikten 15 dakika sonra siz onu işten çıkardığınız için Aslı bu olayı okulla ilgili 3. işaret olarak algıladı der. Aslı'nın okula gitmeyeceğini söyler. Barış hemen şirketten çıkıp Aslı'nın evine gider. Zili kapıyı çalar, telefonla arar. Aslı ise ondan az önce elinde valizle evden çıkmıştır. Barış kızın kendisiyle yalnız kalmak için gittiği tepeye gider. Aslı hukuk kitaplarını atmakta iken onu durdurur.

Mahalledeki dükkan ve evlere birileri çökmek ister. Mahalleliye zorla veya kandırarak boş senet imzalatırlar. Arzu da taksitle tencere aldığını zannederek boş senetler imzalar. Aslı'nın, Gül'ün yanında olan Teo durumu öğrenir ve yardım için Barış'a gider. Barış ve Teo bir plan yaparken Aslı ve Gül'ün de bir planları vardır. İnşaat firması sahibi Veli bey ile görüşme ayarlarlar ve oraya Dubaili bir şirketin temsilcileri olarak giderler.

Aslı ve Gül eve girdiklerinde orada kendilerine rakip olarak Barış ve Teo'yu görürler. Emrah ismindeki Veli beyin yardımcısı Aslı'ya yazılır. Aslı da senetleri almak ve Barış'a sinir olduğu için adama yakın davranır. Veli bey de Gül'e ve gözlerine yazmaya başlar. Teo da Barış da çok kıskanırlar. Belli etmemeye çalışsalar da Barış adamın Aslı'yı sıkıştırdığını görünce yumruk yumruğa kavga eder. Açıklama olarak Barış ve Aslı eskiden sevgiliydiler derler.

Akşam artık iş konuşmaya başlarlar. Mahallenin senetleri ortaya çıkar. Teo senetleri kasaya koyarken görüp onları oradan almaya çalışırken diğerleri birilerini oyalar. Teo senetleri alır. Veli bey şüphelenir. Senetlerin olmadığını anladıklarında; bunu onların yanına bırakmayacağını söyleyen bir Veli bey oluşur. Çift araba ile kaçarken Aslı keçilik edip arabadan iner. Barış da onunla iner ama Aslı Barış'a oldukça ağır laflar edip çekip gider.

Bütün bölüm boyunca İlayda ve asistanı Hakan'ı konuşturmaya çalışır. İlayda kendisinden hoşlanan çocukla yemeğe çıkmayı kabul eder. Çocuk çok özel bir akşam hazırlamıştır. İlayda oldukça sarhoş olur. Hakan da ona söz verdiği gibi gecenin sonunda araba ile küçük bir çocuğa çarptığını itiraf eder. Muhtemelen o kısmı göstermediler ama İlayda adamın bu itirafı sırasında çoktan sızmıştı.

Hiç yorum yok:
Write comments