30.08.2017

Meryem 5. bölüm özet. Savaş Oktay'ın foyasını ortaya çıkarıyor

Geçen bölüm sonunda Savaş ve Güçlü Meryem ve Oktay'ı aynı odada otelde basmak için harekete geçmişlerdi. Bu bölümde de tam tahmin ettiğimiz gibi Derin'in Oktay'a haber verildiğini ve Oktay'ında odada bir kadın bulmaları gerektiğini düşündüğü için Beliz'i çağırdığını gördük. Savaş yatakta Meryem yerine Beliz'i görünce şaşırır ama doğru iz üzerinde olduğundan emin olur. Meryem kimin suçunu üzerine aldıysa bu zengin avukat ve para hırslı savcı onu korumaktadırlar.

Meryem ise Oktay'ı bırakıp kaçamaz ve Savaş'ın yaptığı baskında Beliz'in oraya Oktay'ın sevgilisi rolü ile geldiğini duyar. Buna inanmasa da Oktay'ın bu kadar kolay yalan söyleyebilmesinden ürker. Boş kadehte Beliz'in rujunu görünce o odada kalamaz. Odadan gece çıkar. Oda ücretini Sargun holdingin ödediğini duyunca çok şaşırır. Oktay'ı arayıp sormak ister ama adam çoktan sevgilisinin yanına gitmiştir. Meryem gidecek yeri olmadığından yangından harap olmuş evinde yatar.

Meryem sabah Sevinç'in mezarına gidip göz yaşı dökerken kızın annesine yakalanır. Kadın onu neredeyse tartaklar. Meryem kendini kötü hissettiği için işe gelemeyeceğini Güçlü'nün annesine söylerken babasının yeni kliniğe geçeceğini ve yerin ismini de söyler. Meryem Oktay'a otel odasının parasını neden Sargun holdingin ödediğini sorduğunda aldığı cevap "Karışıklık olmuştur" olur

Savaş bu kliniğin parasını kim ödüyorsa suçlunun da o olduğunu düşünmektedir. Oktay'ın ödediğini öğrenir ve Meryem'e savcının bu parayı babasından rüşvet olarak aldığını söyler.

Bu arada Turhan bey İstanbul'a gelmiş; eski arkadaşını ve Meryem'i görmek istemektedir. Oktay adama yakın olmak adına bir kez daha Meryem'e ve Turhan beye Arif babanın kliniğine beraber gitmek için hamle yapar ama başarılı olmaz. Meryem Turhan amcasına "Beni hapisten siz mi çıkarttınız?" diye sorar ama tam cevap alamadan Oktay gelir. Yine kızın kafasını bulandırır. Kendisini ve Meryem'i emrivaki ile Turhan'ın evine davet ettirtir.

Emniyette de sıkı bir çalışma vardır. Baş savcı Turhan beyin talimatıyla mali şube ve polis ile gizli bir baskın düzenlemek için toplanır. Polis tarafında ise görev Burcu komisere verilir. Kirli polis bunları fark edip Oktay'a haber uçurur. Oktay da bu haberi Yurdal'a verir. Yurdal gizli belgeleri holdingden kaçırmak için hamle yapar. Hukuk departmanından gelen dosyaları adanı holdingden çıkarır. Güçlü de Burcu'ya köfte yerken operasyondan haberleri olduğunu ağzından kaçırınca Burcu holdingi gözetler ve yola çıkan dosyaların olduğu arabayı takip edip çevirme yaptırtıp dosyaları yakalatır. Polisler Yurdal'ın evine baskın yapar ama adam kaçar.

Kafası karışan Meryem bu sefer Savaş'a gelir. Savaş babası ile kızı yüzleştirmek isterken içeriye Derin ile Yurdal'ın karısı girer. Derin hemen Oktay'a haber verir. Oktay Yurdal'ı arayıp "Kıza hiç bir şey söyleme. O kız benim Turhan'ın evine giriş biletim. Bana inanması lazım" der. Babası Turhan ile olan olayı inkar eder. Savaş nedenini öğrendiğinde daha da hırslanır ve akşam Güçlü ile Turhan beyin evine gitmek için yola çıkar. O sırada da Oktay ve Meryem eve çoktan gelmiştir. Oktay evi karıştırıp Turhan beyin bilgisayarını bulur; şifresini kırıp Yurdal'ın son umudu olan dosyayı indirmektedir. Savaş eve gelip açık açık Turhan beye "Meryem'i kurtarmak için babama gelen ve ondan bir şey rica edip Meryem'i oradan çıkartan siz olduğunuzu Meryem'e söyleyin" der. Adam onaylayınca kız bir kez daha hayal kırıklığı ile Oktay'a bakıp "Savaş doğruyu söylüyormuş. En başından beri" der


Hiç yorum yok:
Write comments