27.09.2017

Tutsak 2. bölümde Kenan cinayet şüphesiyle gözaltına alınıyor

Polis Elif’i Sadullah’ın cinayeti ile ilgili sorguluyor. Kendi gitti, derdi bitmiyor adamın.” diye söyleniyor BahadırElif’in konağa dönecek olmasına şaşırıyor. O konakta çıkarı olmadan kimse kimseye bir bardak su vermez, orada kimseye güvenme” diye uyarıyor Elif’i.
Komiser, “Belki bir aşk cinayeti, belki acılarına son vermek istedi. Belki de başka bir iş var. Ama her şartta katil o konakta” diyor polis.
Leman Hanım ve Kenan, Sadullah’ın kasasını açtırabilmek için Elif’e mecburlar, o yüzden onu konağa tekrar geri aldılar. Kirasını ödemesi için Elif’e avans verdi Kenan. Bahadır çok rahatsız oluyor Kenan’ın Elif’le ilgilenmesinden.

Evin gelini, okunan mesajları yüzünden rahatsız oluyor Elif’in gelmesinden. Sadece o değil, Bahadır’ı seven hizmetçi kız Elmas da düşman kızcağıza.
Kenan’ın kardeşi Okan ılımlı biri, karısı Bennu ikiyüzlü ve düzenbaz biri.
Komiser konağa geliyor ve aile üyelerini sorguluyor. “Muhasebeciniz işten atılıyor, hemen sonrasında da sizin arazinizde cesedi bulunuyor, hepiniz şüpheli durumdasınız” diyor, “bizi neden sorguluyorsunuz” diyenlere.
Diğer yandan. Kenan Elif’i alıp Durusu’daki av köşkünü  temizletiyor, kendisi de ava gidiyor o sırada. Evde yerde kan görüyor Elif, bir önceki avdan diyor Kenan. Ama aslında Sadullah’ın kanı galiba.

Avdan geldikten sonra oturup Elif’in yaptığı yemeği yiyorlar. O sırada konuyu açıyor KenanSadullah’ın başımıza açtığı dertlerle uğraşıyorum, bu konuda senin yardımına ihtiyacım var. Onda bana ait bir şey var” derken kapı çalıyor. Arabası çamura saplanmış birine yardım ediyor Kenan. Bu sefer onun arabası çamura saplanıyor. Yürüyerek gitmeye kalkıyorlar, Elif ayağını burkuyor ve geceyi orada geçiriyorlar. Sabah Bahadır gelip onları alıyor. Onlar gittikten sonra Gürhanların kızı NazlıKomiser Murat’ı çağırıp av köşkünde yerdeki kanı gösteriyor; daha doğrusu temizlenen yerde kan lekesi gördüğünü söylüyor. Hemen ekipler geliyor ve inceleme yapılıyor.
Herkes olabilir bu cinayetin zanlısı. Bahadır mı, Kenan mı, yoksa evin gelini Bennu’nun mu bu olayla bir ilgisi var; evin babası Enver Bey, her şeyden habersiz gibi duruyor, yoksa öyle değil mi?

Polisin av köşkünde yaptığı araştırma konakta bomba etkisi yaratıyor. Özellikle evin kızı Nazlı’nın polisi bu araştırmaya yönlendirdiği ortaya çıkınca kıyamet kopuyor. Nazlı ise ailesinden intikam almanın bir yolu olarak görüyor bunu. Nazlı’ya bir kötülük yapmış annesi Leman Hanım zamanında; herhalde sevgilisinden ayırdılar bir şekilde.
Elif de çok tedirgin oluyor, evde kapalı kapıların ardında ve gizli köşelerde telefon konuşmalarında Sadullah adını duydukça. Kenan’a duyduğu güvenin boşa çıkacak olmasından da korkuyor galiba.

Bölümün sonunda Komiser Murat geliyor ve “Sizi Sadullah Sargun cinayetinin şüphelisi olarak gözaltına alıyorum” diyerek Kenan’ı gözaltına alıyor. Herkes şaşkına dönüyor tabii.

Hiç yorum yok:
Write comments