3.10.2017

Cennet'in Gözyaşları 2. bölümde Arzu kızını tekrar işten kovuyor

Arzu geçen bölüm sonunda Cennet'in kızı olduğunu öğrendiğinde şok geçirip soluğu şirkette alıp kızı işten kovmuştu. Cennet eşyalarını toplayıp giderken onu gören selim durumu öğrenip şaşırır. O sırada kendinde olmayan Cennet'e şirket önünde araba çarpacakken Selim kızı son anda kurtarır. İkisi de yuvarlandıkları için ufak tefek yaralanırlar. Selim kıza haksızlık yapıldığını düşünür ve Arzu'yla konuşmaya gider. Arzu kızıyla restaurantta yemek yerlerken yanlarına gelen Selim'e Cennet'in işten çıkarılması için geçerli bir neden sunamaz.

Selim'in babası oğlunun yangını hatırladığını kardeşi Özlem'e anlatır. Özlem ise Selim'e geçmişinin anlatılması gerektiğini söyler. Ama anne kesinlikle söylemek istememekteymiş. Selim'in vücudundaki izleri gören annesi takıntılı bir hal sergileyip hastaneye, karakola gitmek isteyince Selim tepki gösterir. Ortamı ve insanları yumuşatmak yine babaya kalır. Özlem de anneye bu kadar Selim'in üzerine düşmemesini öğütlese de anne Özlem'e zamanında bebek aldırdığını hatırlatır. O da Arzu'nun kocası Mahir ile buluşup eski günlerinden bahsederler. Babası ise onu takip ettirip akşam eve geldiğinde ona kızar.

Cennet eve gittiğinde babaannesi yaralarını görünce telaşlanır ama kız düştüm diye kestirip atar. Yurttan tanıdığı kıza olanları anlatır ama ninesine yanan evle ilgilenmek için izin aldığını söyler. Babaannesi torunun iş yerine gidip sürpriz yapmak ister. Torununu göremeyen kadın; Cennet'in nerede olduğunu sorduğunda isten atıldığını duyunca şaşırır

Dubai'deki yapılacak binanın toplantısında herkes Cennet'i sorunca Selim hiç bir şey yokmuş gibi davranır. Arzu hala kızın işten çıkması için ısrarlı olsa da selim'in kararı nettir. Cennet'e de bunu söyler. Sonra yardım etmek için Cennet'in evine gider. Beraber aileyle yemek yerler. Ev sahibi kira için onlardan para isteyince Selim öder ve maaşından keseceğini söyler. Cennet ise Selim'in tüm emrivakisi ve ricasına rağmen gitmez. Babaannesinin taşlarını sildiği hana gidip çalışır. Selim kızı bulup işe dönmesini sağlamaya çalışır. "Emeğini başkasına yedirmek istemiyorsan yarın gelip o sunumu yaparsın" der. Arzu ise sunum işini çoktan kızına vermiştir.

Arzu (Cavidan) babaannenin evine gider. Amaçlarının ne olduğunu; para mı istediklerini sorar ve kendisinden uzak durmalarını ister.

Sunum günü gelip çatar. Cennet hala gitmemekte ısrarlıdır ama Melisa kızla görüşmeye gider. Kıza aklı ve emeğiyle ilgili ağır laflar söyler. Bu hakaretlerin üzerine Selim'in daha önce söylediklerini de düşününce son anda da olsa toplantıya yetişir ve durumu kurtarır. Arzu kızı eve bırakma bahanesiyle arabasına alır. Yol üzerinde durup kıza tekrar gitmesini söyler. Cennet eve gözü yaşlı gelir babaanneye olanları anlatınca yaşlı kadın Arzu ile konuşmaya gider. 

Sunumdaki başarısızlığının ardından gece Melisa çok içer ve Selim'i arar. Selim gelip onu alır. Kız Selim'e duygularını açar. Çocuk ona karşılık vermeyince arabaya müdahale eder ve araba sağa sola savrulur. Soyerlerin evinde aile içi kutlama yapılmaktadır. Arzu bahçeye çıktığı anda babaanne ile karşılaşır. İki kadın birbirine öfke kusarken bahçeye Cennet girer





Hiç yorum yok:
Write comments