25.10.2017

Diriliş Ertuğrul 92. bölümde göz yaşı ve yeni oyuncular vardı

Kafilenin baskın yediği haberi obaya gelince hemen olay yerine giderler. Bamsı ve Artuk yaralıdır. Ertuğrul ise kayıptır. Ölüsünü yada dirisini bulamazlar. Aramaya giden tüm Kayılar; başta Halime ve Hayme ana her yerde Ertuğrul'u arar.

Kaledeki Ares de ibret için Ertuğrul'un cesedini bulmak ister. Ele geçirdiği Ertuğrul'un kılıcını yere atıp üstüne basarlar.

Sadettin de Ertuğrul'u arar. Obaya getirilen Bamsı ve Artuk'a hekim olarak kendi hekimini yollar. Eger bir şey biliyorlarsa icaplarına bakmasını emreder. Hekim Bamsı ve Artuk'un yaralarını dağlayıp sarar. Bamsı'nın karısı Hafsa; kendisine gelen kocasından duyduklarını Hayme anaya söylemek için harekete geçer. Hemen onların yanına gidip 2 alpin Ertuğrul'u kaçırdığını söyler. Ölü alpleri buldukları yere aramaya giderler.

Aslıhan da haberi alınca hemen olay yerine gider. Sadettin de aramaya katılmaları için adam gönderir. Zırhını bulurlar. Haberi alan Sultan hemen Turgut'u oraya yollar. Obaya gelen Turgut da kendisine gelen Bamsı da çok üzgündür.

Arayanlar yanmış bir ceset bulunur. Öncelikle onun o olmadığını düşünürler ama parmağındaki yüzük Ertuğrul'a ait olunca o olduğunu düşünüp; feryat etmeye başlarlar. Sadettin'e de tekfur'a da Ertuğrul'un ölüm haberi gider.

Obaya gelen ceset ile herkes üzüntüye boğulur. Yaslar tutulur; sözler verilir. Cenazeye Sadettin ve tekfur da gelir. Taziyelerini bildirip aralarında iş anlaşması bile yaparlar "Allahu Ekber ve intikam" sözleri arasında Ertuğrul gömülür.

Ertuğrul'u bir gayrimüslim olan Antheus bulur. Bir mağarada saklar ve iyileşmesi için uğraşır. Ancak onun da hain bir planı vardır. ertuğrul günden güne gücünü toplamaya başlar ve artık obasına dönmeyi ister. Adam ise onu düşmanların seni hala arıyor diyerek vazgeçirmeye çalışır. Sadettin ise vakit kaybetmeden kaleye gidip Ares ile pazarlık yapar. Hanlı pazarı beraber işletmeyi önerir.

Sadettin'in hala Aslıhan da gözü vardır. Amcası Bahadır beye destek verdiğinin haberini yollar. O da genç eşi Karaca Hatun, oğlu ve adamlarıyla Candar obasına doğru yola çıkar. Gayesi obanın idaresini Aslıhan'dan almak; başa geçip bey olmaktır. Böylece Aslıhan da Sadettin'e kalacaktır.

Hiç yorum yok:
Write comments