15.10.2017

Fazilet Hanım ve Kızları 18. bölümde önce Güzide Hanım, sonra Hazım Bey’in ölümü

Geçen bölümde Ece ile Hazım Bey’in düğününde kapıdan Selin ile Yasin el ele girmişlerdi, herkes donup kalmıştı. Selin evlendiğini, sözlü ve görüntülü olarak ilan etti. Ece herkesin gözü önünde ağlaya ağlaya kaçtı oradan. Sinan dayanamadı Yasin’i yumrukladı. O sırada üst katta da başka bir olay yaşanıyordu. Güzide HanımHazım Beyle konuşmalarını duyduğu Kerime’yi gerçeği söylemesi için zorluyordu, aşağıya ineceğiz, açıklayacaksın” diyordu. Kerime, Güzide Hanım’ı merdivenden itti. Upuzun merdivenlerden düşen kadıncağız hastanede öldü. Şans eseri olanları kameraya aldı Fazilet. Ama kendisi de bunun farkında değildi. Gördü ama kamera olayından habersizdi.

Selin’in evliliğinin şoku, Güzide Hanım’ın ölümü, Egemenler perişan oldu. Gökhan’ın karısı Yasemin hariç, taş kalpli kadın.

Selin’e ders vermek için, arabadan kıyafetlerine kadar her şeyine el koydular. Ama o ailesine boyun eğmemeye kararlı. Yasinlerin evinde aklıyorlar. Ama kayınvalide bu durumdan memnun değil. Sinan kardeşiyle konuşmaya gitti. Selinabisine gerçeği anlattı, sadece inat uğruna değil, aşk uğruna evlendiğini anlattı. “Yasin intikam için evlendi ama ben ona aşığım” dedi. Selin’in abisine aşk ile ilgili söyledikleri dokunaklıydı gerçekten. “Aşk ne büyük çaresizlik değil mi abi? Ağır mı, aşkın hafifi olur mu?”

Bu arada Ece, kıskançlık krizleri geçiriyor. Yasin de çok üzgün ve kızgın. Yağız ile Hazan arasında yakınlaşma başladı gibi, şimdilik dostça. Yağız aşık oldu aslında, ama kardeşinin sevdiği olduğu için kendini frenlemeye çalışıyor. Hazan da Sinan için acı çekiyor ama Yağız’la da iyi anlaşmaya başladı.

Halanın ölümü, Selin’in Yasin’le evliliği, düğünle ilgili haberler dedikodular, Egemenler yalısında huzur yok, bir an olaysız geçmiyor. Fazilet, telefonundaki görüntüleri fark edince, Kerime’ye karşı eli güçleniyor. O sırada eski kahya Saliha Hanım, Güzide Hanım’ın ölümü üzerine konuşmaya karar veriyor. Yeğenini yolluyor ve kendisini merdivenden Fazilet’in ittiğini, halayı da onun öldürmüş olabileceğini söyletti. Fazilet ise telefonundaki görüntüyü gösterdi. Ablasının ölümüne Kerime’nin sebep olduğunu kendi gözleriyle gören Hazım Bey, kadının boğazına yapıştı. Kerime “Sen benim kocamı öldürdün, inşattan attın. Ben de senin ablanı öldürdüm, ödeştik” dedi. Gerçeği anlatırsan ben de hapse giderken oğlumla ilgili gerçeği söylerim dedi. Acizim ben acizim” diyerek evden çıktı gitti Hazım bey. Sonra da sinir buhranı geçirir bir halde araba kullanırken kaza yaptı. Son görüntüde jandarma ölen kişinin Hazım Egemen olduğunu söyledi.

Yeni bölümde fragmanında ceneaze töreni falan var ama Hazım Bey ölmemiş olabilir mi acaba? Bunalıma girip ortadan kaybolmak istemiş olabilir mi, kazada ölen diğer şoförle kimlikleri değiştirmiş olabilir mi? Dizilerde böyle şeyler çok oluyor ya, acaba?

Hiç yorum yok:
Write comments