28.10.2017

İstanbullu Gelin 22. bölümde Süreyya konağa döndü, Esma savaş başlattı


Star’ın Cuma akşamları ilgiyle izlenen dizisi İstanbullu Gelin 22. bölümde, konakta herkesi, özellikle Süreyya’yı zor günlerin beklediği belli oldu. Esma Hanım, kasırga gibi esti, ama geçmedi; devam edecek gibi görünüyor. Geçen bölümün sonunda Süreyya boşanmaktan vazgeçmişti. Bundan haberi olmayan Esma Hanım ise keyifli bir şekilde 60. Yaşını kutluyordu. Fasıllı, balonlu, süslü bir doğum günü partisi hazırlatmıştı, aslında Süreyya’dan kurtuluşunu kutluyordu. Begüm’le Emir’i de çağırmıştı. Herkes gelmişti, Faruk dışında. Nihayet Faruk da geldi, ama beklenildiği gibi tek başına değil. Süreyya’yı gören herkes dondu kaldı, özellikle de Esma Hanım ve Begüm. İpek de az bozulmadı.

Esma Hanım kalktı ve partiyi bitirdi, doğruca odasına gitti. Begüm de çok kötü oldu. Pek bir şey anlayamayan Emir'in de canı sıkıldı; “Bu ne biçim doğum günü partisiydi, pasta nerede?” diye.
Osman ve Murat’ın candan karşılamaları Süreyya’yı sevindirdi. Süreyya’nın teyzesinin boşanmadıklarını öğrenişi de çok güzeldi, nasıl şaşırıp kaldı kadıncağız. Sonra da Dilara ile birlikte göbek atışları. Göbek atanlar sadece onlar değildi, konağın mutfağında Bade ile Gülistan da sevinçten oynadılar.

Bu arada Murat, Bade’den hoşlanıyor artık, daha doğrusu, kendisine güvenen yeni bade’den etkileniyor. Kıskanıyor kızı, bu konuda Osman’la konuşmak istedi, abisi onu uyardı. Çünkü geçen sefer, Bade’ye karşı çok büyük bir hata yapmıştı Murat; hatta hatadan öteye kötülüktü bu.
Yeni yaşı, Esma Hanım için bir nevi hesaplaşma vesilesi oldu. Ben yıllardır altmış yaşındaymışım. Şimdi kaçırdığım yılları telafi edeceğim” dedi. İstanbul’a gidip Garip’le yüzleşmesi, doğum günü hediyesi için teşekkür edip yıllardır sakladığı şeyi de geri vermesi, bunların hepsi Esma Hanım gibi bir karakter için çok büyük adımlar. Tabii bu arada, kendisiyle konuşmaya çalışan Süreyya’ya meydan okumaktan da geri durmadı.

Dilara’nın evliliği hiç de beklediği gibi olmayacak, bu belli oldu. Adem, annesine gereğinden fazla düşkün. Annesini mağdur olarak görüyor, kadın da bunu kullanıyor. Kendini istenmemişliğinin, dışlanmışlığının acısını zavallı gelininden çıkarmaya çalışıyor; oğlunu hep yanında tutarak hayattan intikamını aldığını düşünüyor. Dilara’nın ayrı eve çıkma hayali suya düştü. Üstüne üstlük kocası, gece gök gürültüsünden korkan annesinin yanında uyuyacak kadar bağımlı annesine.

Senem, Akif'in kendisinden kaçtığını gözleriyle gördükten sonra, emin oldu ve gitti ofisine; çok güzel bir şekilde haddini bildirdi. "Farklı şeyler yaşamışız biz. Hisettiğini açıkça söyleseydin, çocuk gibi kaçmak kalıbına yakışmadı. Zaten ufak tefek bir adamsın, iyice küçülmeseydin" dedi. Çok da güzel etti. Akif yaptığı hatayı fark edip aradı Senem'i, ama son pişmanlık neye yarar...

Avukat Can, kendisi kabul etmese de çok bozuldu Süreyya’nın boşanmaktan vazgeçmiş olmasına. Bu arada, Faruk da hala çok sinir oluyor Can’a. Onun, Süreyya’yı beğendiğini hissettiği için adama çok tepkili. Süreyya ücret meselesini konuşmak için aradı Can’ı; okulda buluştular. Daha önce kabul ettiği İstanbul’da birlikte sahneye çıkma olayını hatırlattı Can. Bir haftalığına kabul etmek zorunda kaldı Süreyya. Faruk’un çok kızacağını ikisi de çok iyi biliyor. Süreyya, kendi gücünü test edecek, Can’ın da hoşuna gidecek gibi görünüyor, karı koca arasında anlaşmazlık çıkması. En azından Süreyya’nın bu evliliğin sorunsuz sürmeyeceğini görmesini umuyor galiba.

Esma Hanım, sadece meydan okumakla kalmadı, uygulamaya da geçti. Begüm’e “Emir'i bir süre konağa yollama, size gelsin Faruk ya da dışarıda görüşsünler” dedi. Amacı Süreyya’yı rahatsız etmek. Faruk’un akşam Emir’le vakit geçireceğini öğrenince de hemen bir aile yemeği organize etti. Hem Begüm’e hem de Faruk’a emrivaki bir yemek oldu bu. Süreyya da akşam eve gelince tek başına yemek masasında kalakaldı.

Hiç yorum yok:
Write comments