30.10.2017

Savaşçı 18. bölümde Temo Eren'i kaçırdı, Yüzbaşı Kaan'ın hayatı tehikede


Fox'un heyecan içinde izlediğimiz asker dizisi Savaşçı 18. bölümde yine hem aksiyon, hem de duygu dolu sahneler izledik. Savaşçı'nın geçen bölümünde Kılıç Timi, büyük bir acı yaşadı, astsubay başçavuş Turan Hüseyinoğlu şehit edildi. Türkmen kızı Gülayşe’nin de onunla birlikte öldürülmesi, üzüntüyü iyice katladı. Arkadaşları hep birlikte mezarını ziyaret ettiler. Timin bütün üyeleri, Turan’ın intikamını almak için yemin etti.
Galip, soyunma odasında Turan’ın eşyalarının arasında onun yazdığı son mektubu buldu, sesli olarak okudu; Gülayşe’ye yazdığı mektupmuş. Bu tertemiz adamın duygusal mektubu, hepsini ağlattı.

Kaan Yüzbaşı’nın arabasına binen Rojda, teslim olmak istediğini söyledi. Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda göz altına alınan Rojda, istedikleri verilirse, Doktor’un planını açıklayacağını söyledi. Sadece Kaan Yüzbaşı’ya konuşacağını söyleyen Rojda, 29 Ekim’de çok büyük bir eylem planladığını, bir barajı havaya uçuracağını anlattı. Ama hangi baraj olduğunu bilmediğini söyledi.

Aslı hastaneden çıktı; Kaan’ın yine hemen göreve gideceğini öğrenince üzüldü. Kaan ise bunun vatan meselesi olduğunu, hep gideceğini söyledi. Kaan’ın annesi Aslı’yı ziyarete geldi ona çorba getirmiş. Aslı’nın gelini olmasını çok istiyor.

Bu arada Serdar, Yıldız’la konuşmak için hastanenin önüne geldi. Yemeğe gidelim dedi, götüre götüre hamburgerciye götürdü, orada da Galip’le ev arkadaşına yakalandılar. Serdar, Yıldız’la bir türlü konuşamıyor, utanıyor, ondan hoşlandığı belli ama Kaan’dan ödü kopuyor. Olmaz bu iş dedi ama olacak gibi görünüyor; biz izleyiciler biliriz…

Albay Kopuz, Pia’nın evinin kurşunlanması olayından çok etkilendi, onun yüzünden ölüm tehlikesi atlatmasına çok üzüldü. Son konuşmalarında Pia, “Artık korkmadığını çünkü artık yanında onun olduğunu söyledi, Albay’a sarıldı. O ise hayır dedi, uzaklaştı kadından, “Ülkene geri dön” dedi. Bir kişinin daha onun yüzünden ölmesini istemediğini söyledi. Pia ise her şeyi göze aldığını, ülkesine dönmeyeceğini söyledi. ”Sen aynı şeyleri hissetmiyor musun?” diye sordu. “Hayır” dedi Albay, onu korumak için yalan söyledi. Çok kırıldı Pia, arkasını dönüp gitti.

Komutanlar ona inanmadılar, Rojda’nın, bebeğini kurtarmak için onlara sığındığını, ama eylemin de gerçekleşmesin istediğini, bu yüzden eylem yerini bildiği halde onlara söylemediğini anladılar. Son anda Rojda’yı korkutup konuşturmayı başardılar; doktorun hangi barajı havaya uçurmayı planladığını söyledi. Tim hemen yola çıktı.

O sırada barajın olduğu bölgedeki birlik teröristlerin yoğun saldırısı altındaydı. Kahramanca karşı koyan askerler ümitsizliğe düşmek üzereyken Kaan Yüzbaşı komutasında Kılıç Timi yardımlarına yetişti, teröristleri etkisiz hale getirdi.

Aynı anda Ankara’da büyük bir felaket yaşandı, Doktor’un oğlu Temo ve adamları, Bayram Başçavuş’un oğlu Eren’in okul servisine saldırdılar ve çocuğu kaçırdılar, zavallı şoförü de öldürmüşler. Hatice deliye döndü tabii, servisi öyle görüp oğlunu da bulamayınca.

Doktor, son çare olarak eline bombanın pimini alıyor ve köprünün üstüne çıkıyor, barajı patlatacak. Kaan Yüzbaşı ona engel olmak için üzerine doğru koştu, boğuşmaya başladılar ve birlikte aşağıya düştüler, suyun içine. Orada ne oldu, yeni bölümde izleyip göreceğiz.

Hiç yorum yok:
Write comments