23.11.2017

Meryem 17. bölüm; Oktay kendisini açık edecek mi?

Bu bölüm küçük bir sürprizle; zaman atlamasıyla başladı. 6 ay sonra İsviçre de Meryem ve Savaş; Güçlü ve Burcu'nun şahitliğinde evleniyor. Hatta Meryem hamile olduğu müjdesini de veriyor. Ancak hemen arkasından eli silahlı birisinin onları izlediğini görüyoruz. Günümüze dönülüyor. Meryem ve Savaş tam öpüşecekken ikisinin de aklına geçmişteki olaylar gelir. Buna şuan için hazır olmadıklarını düşünürler. Evlerine gidip kız babasını; Savaş annesini düşünürlerken Güçlü ise abisi ile konuşup ikilinin hissettiği şeyin "Aşk" olduğunu söyler.

Berk; kasadan kutuyu aldıktan sonra tam çıkarken Oktay çocuğu bayıltmıştı. Ablası Beliz ise Oktay'ın kafasına silah dayayıp kardeşini kurtarmıştı. Bu bölüm kardeşini savcının arabasına bindirip tam gidecekken Oktay hamle yapıp kızın silahını alıp öldürmeye çalışınca arabada olan Berk; Oktay'a arabayla vurup yere düşürür. Ablasına kutuyu ve silahı aldırtıp arabaya binip kaçmalarını sağlar.

Savaş ve Meryem'i bahçede yakınlaşmış halde gören Derin sinirlenir ve Meryem'in evine girip ocağı açık bırakıp çıkar. Gülsüm'ün kapısının altını tıkayıp onları öldürmemeye çalışır. Derin'in ayak seslerini duyan Ali kalkıp pencereden bakınca vazgeçer ve cama taş atıp onları uyandırır. Böylece kızlara ve Ali'ye bir şey olmaz.

Oktay da hastaneye gider ve sadece eziklerinin olduğunu öğrenir. Olayı savcılığa taşımayıp kapatır. Derin; Meryem ve Savaş'ın yakınlığına kızıp deli gibi Oktay'ı her yerde arar. Bulamayınca annesinin evine gider ve Oktay'a onları öpüşürken gördüğünü; eğer onları birbirinden uzak tutamazsa Meryem'i öldüreceğini söyler. Oktay gidip Meryem'le konuşur sonrasında fırını ve Meryem'i gözetlemesi için birisini tutar.

Burcu da hastanede Mahmut'un ölümüne sebep olan Cengiz'i bulmaya çalışmaktadır. Mahmut'un babası da Rıza'yı arayıp oğlunun nerede olduğunu bulup bulmadığını sorar. Rıza bir şey diyemez. Çaresiz ama Oktay'a öfkelidir.

Berk ve Beliz eve gidip kutunun içine bakarlar. İçindeki cd.yi izlerler. Babaları izledikleri video da resmi irademdir diyerek ölümünden Yurdal Sargun ve Tekin Berkel'in suçlu olduğunu söyler. Sabah ilk iş Derin'e gidip videoyu izletirler. Gizli ortak arar ve Derin'in Oktay'a yakın olup ortak olmasını; Beliz'in ise gerekirse Oktay'la tekrar sevgili olmasını söyler

Güçlü annesinin çantasında Oktay'ın annesinin resmini görür ve onu araştırmaya başlar. Sabah ilk iş Meryem'in fırınına gider. Meryem ona bir şey söylemez. Tam çıkarken Selma'nın haber verdiği Burcu polislerle gelir. Güçlü akşamki olayları öğrenip abisini arar. Savaş da Meryem'i gözetlesin diye Casper'ı oraya yollar. Kendisi de Güçlü ile araştırıp gözleyen ve haber veren kişiyi bulur. Adamın mesajlaştığı kişiyi Casper'a iletip araştırmasını ister

Tekin ve Yurdal bankaya; kasaya gider ama kutunun orada olmadığını görüp paniklerler. Şirkete gidip ne yapacaklarını planlarlar. Yurdal; Oktay'ı ofise çağırıp dava açılırsa kendilerini kurtarıp kurtaramayacağını sorar. Kurtarırım ama şirketin %10 unu isterim der

Oktay; Beliz'le konuşup evine gider ve kadına yazılmaya başlar. Beliz; videoyu Oktay'a izletir. Oktay ne yapıp edip cd.yi ondan almaya çalışır. Beliz ona kopyasını verir. Berk de Naz'a yani Gülümser annenin evine gider. Beraber yemek yerler. Yurdal ve eşi oraya gelince Berk'i pencereden kaçırmaya çalışır ama aileye yakalanırlar.

Meryem'i gözetleyen adamı yakalayan Güçlü ve Savaş; gözetleten kişiye mesaj atıp kışkırtır. Oktay olanca kıskançlığı ile fırına gelir. Öncesinde Savaş eve girmiş; Meryem'in oyuncak bebeğine kendisini nasıl sevdiğini anlatışını duymuştu. Dayanamayıp kızı öper. Oktay ve Meryem tartışırken de içeri girer. Bakalım Oktay bu durumdan nasıl kurtulacak?

Hiç yorum yok:
Write comments