30.11.2017

Meryem Dizisi 18. bölüm; Oktay; Savaş'a sürekli silah doğrultuyor

Geçen bölüm sonunda Savaş; Meryem'i kimin gözetlettiğini bulmak için tuzak kurup evde bekler. Tabi ki gelen Oktay'dır. Savaş artık Oktay'ın Meryem'e özel bir ilgisi olduğunu anlar. Yangında da orada olduğunu düşünerek öncelere dayandığını düşünür. tartışırlar. Oktay; silahını çekip Savaş'a doğrulttuğunda önüne Meryem geçer. Bu Oktay'ı daha da kudurtur. İçeri Güçlü, Selma ve sonrasında Burcu girer. Oktay; Burcu'dan Savaş'ı tutuklamasını ister ama geçerli gerekçeler olmadığı için yapmaz. Oktay hepsine özellikle Burcu'ya karşı daha da diş biler.

Savaş; Oktay ile ilişkisi olduğunu bildiği Beliz'e gider ama öncesinde Oktay kıza gider. Ondan akıl alırken kadını öpmeye ve sevişmeye iknaya çabalar. Beliz alenen istemez ve çırpınırken kardeşi Berk gelip Oktay'la kavga etmeye başlar. Tam o sırada kapıya Savaş gelir. Oktay da Berk de saklanır. Savaş sorular sorarken yere düşen Oktay'ın telefonu çalar. Savaş adamın orada olduğunu anlar; Oktay'ın annesi olduğunu bilmediği kadınla ilgili sorular sorar. En son Oktay'ın telefonunu alıp çıkar

Meryem ise Oktay'ın Savaş'a bir şey yapmasını engellemek için o geceyle ilgili ifade içeren bir video çeker. Görüntüyü Oktay'ın mailine yollar. Oktay telaşlanır. Meryem'e gidip yedeğini ararken Gülsüm gelip Oktay'ı haşlar ve evden kovar. Meryem'e illaki kendisine anlatmasını sağlar.

Yurdal; Gülümser'in evinden çıkarken gördüğü Berk ile yüzleşir. Ama Berk adama posta koyar. Bindiği taksinin plakasını almasını sağlar. Rıza ertesi gün taksiciyle konuşup diplomat bir ailenin Berk ismindeki oğluna ulaşır ama o sırada Yurdal sonunda Berk'i ilk nerede gördüğünü hatırlar. Derin'in galerisinde.. Yurdal o gece hırsını alamayıp Gülümser'in evinin önünde içerek beklemektedir. Çocuklarıyla tartışır. Savaş kardeşinden Berk'le tanıştırmasını ister. Berk; Meryem'e gidip sipariş verme bahanesiyle kızın telefon numarasını alır

Güçlü ise Meryem'in evini gözetleyen adamı Burcu'ya getirip ifade verdirtir. Burcu yarın ilk iş davaya ekleyecektir. Güçlü ve Burcu köfte yerlerken Güçlü kızı öpmeye çalışır. Burcu eve gider. Bir bebek odasına resimlere bakıp ağlar.

Savaş; Güçlü, Kespır ve bilişimci çocukla telefonu kırmaya çalışırken; Oktay da Ertan aracılığıyla polisi devreye sokup telefonunun yerini buldurtmaya çalışır. güçlü de bunu düşünüp telefonu kırma işini seyyar yapmaya başlar. Oktay'ın telefonunu kırarlar ve flasha kopyalarlar. Telefonu atıp, bilgisayarı temizlerler. Çevirme yapan polis cihazları toplar; onları serbest bırakır.

Oktay öncesinde Derin'e gidip Savaş'tan ne öğrendiğini öğrenmesini ister. Derin onları evde bekler. Savaş  eve gelince ilk iş flash bellekteki numaralara, resimlere bakarlar. Oktay'ın annesi ile çekilmiş resmini görüp Meryem'e gider. Derin de bu arada Naz'ın sevgilisinin Berk olduğunu öğrenirken Oktay'a da bir flash bellek olduğundan bahseder.

Güçlü; Burcu'ya flash belleği getirip kendi veri dosyalarıyla karşılaştırmasını ister. Meryem'in babasının hasta bakıcısının numarası ve Rıza'nın amca oğlu Cengiz'in numarası ile eşleşir. Oktay Burcu'nun görevden alınması için düğmeye basar. Amiri Burcu ile konuşur ve onu süresiz olarak görevden uzaklaştırır. Burcu'nun masasındaki tüm dosyalara ve flash belleğe el konur. Erhan da onları imha eder ama Güçlü kızı beklerken bazı belgelerin resmini çekmiştir. Bu arada Burcu ve Güçlü sonunda öpüşür :)

Derin; Savaş'ı takip eder ve Savaş'ın Oktay'ın evine geldiğini haber verir. Oktay eve giren bir yabancı girdi diyerek Savaş'ı vurmayı planlar. Savaş; savcının odasını araştırır. Meryem'in resimlerini görür ve kız hapisteyken onu ziyaret ettiği, babasının hastane masraflarını ödediği bilgisine ulaşır. Tam olay yerindeki kol düğmesinin eşine ulaşacakken Oktay gelir. Derin'i bir odaya kilitler ve Savaş'a silahını doğrultur. İki erkek konuşurken eve Meryem girer.




Hiç yorum yok:
Write comments