16.03.2018

Bizim Hikaye 25. bölüm özet. Elibol ailesi elmas kaçakçılarının hedefi

Geçen bölüm sonunda Hikmet ve Esra'nın bulunduğu evi Asım ateşe verir. Herkes oraya gider; Barış yangına rağmen içeri girip onları kurtarır. Sonrasında ambulansla hastaneye kaldırırlar. Barış Filiz'in tüm teşekkür etme çabalarına mesafeli yaklaşır. Hastaneye gelen Cemil; ilk incelemeler sonrasında kundaklama şüphesinin olduğunu söyler. Esra hamile olduğunu öğrenir. Filiz Esra ile konuşup ondan bu işi bitirmesini ister. Esra da Hikmet'e görünmeden hastaneden çıkıp annesinin evine gider

Fikri ayaklanınca dışarı çıkar ve yine içmeye başlar. Filiz ile tartışınca Şeyma hanımın evine gider. Kadından bira ister ama Şeyma hanım vermez. O sırada kahveye gelen gazeteciler Fikri ile röportaj yapmak isterler. Kahve çekim yapılacağı haberiyle dolup taşar

Yeliz'in ölümünün ardından elmasları ona kaptıran adamlar elmasları aramak için Filizlerin evine gelir. Silah çekip bütün evi aralar ama bulamayıp giderler. Cemil hemen polislerle gelip parmak izi aldırtır ve emniyet için akşamları orada kalma kararı verirler. Barış Cemal'i çantayla eve girerken görüp şaşırır.

Yeliz'in öldüğü haberi aileyi sarsar. Özellikle küçük kızına nasıl söyleyeceklerini bilemezler.

Tufan'ın eski karısı Ferda'nın bir kaza sonucu bacaklarının hiç bir şeyi olmadığını anlarlar. Tülay kadını evden kovar. Ferda gündüz tekrar kahveye gelip eve gelmek için yalvarır

Hikmet Esra için aldığı ev eşyaları yanınca ne yapacağını bilemeyip mağazaya gider. Onu takip eden Rahmet durumu öğrenir ama ne yapacaklarını bilemezler. Hikmet gece yarısı kalkıp bir arabanın camını kırıp hırsızlık yapmaya kalkar ama panikler. Savaş onu görüp çocuğu kaçırıp evine getirir. Durumu dinler ve bir şey söylemeyeceğine söz verir.

Hikmet iş aramaya başlar. Bir pizzacıda iş bulur; Rahmet de borcu ödemek için aynı yerde işe başlar. Esra sürekli kendisini arayan Hikmet'e Asım'dan hamile olduğunu ve tekrar evleneceklerini söyleyince çocuk çok üzülür. Eski günlerini düşünüp bir inşaatın tepesine çıkar.

Doktor Hülya; Savaş'a ders kitabı getirme bahanesiyle evine gider. Filiz de kızı görür. Savaş kredi kartlarının iptal olduğunu görür ve sonrasında annesine gidip arabasının anahtarını verir. Cemil çıkan tayinini geri aldırtmak için amiriyle konuşur. 

Elmasları bulamayan adamlar eve tekrar gelir. Cemil eve gelip kızı kurtarır. Tam adamı karakola götürecekler iken birisi uzaktan adamı kalbinden vurup ölür. Filiz çok korkar. Basket maçı sonrasında Hikmet'in bir inşaatın tepesinde olduğunu öğrenen Elibollar ve Barış oraya gider.

Yoldan geçen Fikri oğlunu görünce çocuğu ikna etmek için binanın tepesine çıkar. Hikmet ona üzülmemesini çünkü zaten onun oğlu olmadığını söyler. Fikri şaşırmazken aşağıda toplananlar şaşkındır. Fikri Hikmet'i ikna edip aşağı indirir ama Hikmet'in çocuğu olmadığını bilmediğini söyler. Sonra da karısının onu aldatmasına kızarak Şeyma hanıma evlenme teklif eder

Barış'ı eve çağıran Filiz ve Barış "Orası Cemil'in evi kızar" "Tabi gelmezsin çünkü sevgilin kızar" diye tartışırlar. Filiz "Burası benim evim" derken Barış da "Hülya benim sevgilim değil. Olamaz da. Hem sana niye açıklama yapıyorum" der ve uzaklaşır. Onların bu kavgalarını duyan Hülya üzülür ve yeni bir hamle yapar. Filiz'in evine gidip konuşmak ister ve "Biz Savaş'la birlikte olduk" der.





Hiç yorum yok:
Write comments