16.03.2018

Börü Dizisi 3. bölüm özet. Çirkin Olsan Bile

Geçen bölüm sonunda Asena yüzünden mi yoksa teröristin silahından mı belli olmayan bir mermi yüzünden küçük bir kız çocuğu ölmüştü. Savcılık Börü'ye soruşturma açıp idari tedbir koyar. Asena bunalımdadır ve saçlarını keser. Savcı Asena'yı babası yüzünden torpille mi kadroya aldıklarını söylerken aynı zamanda neden alt başkan olduğunu da sorgular. Birimden 3 kişiyi otopsi bitene kadar açığa alırlar. 

Diğer tarafta 2015 ağustos Sur da büyük bir çatışma vardır. Diğer arkadaşları sorgudayken Börü yarım kuvvetle direnmektedir ama karşı tarafa sürekli destek gelip sayıları artar. 6 Merkezde öz yönetim ilan edilmiştir. Asena'ya da diğerlerine de ihtiyaç vardır.

Turan ve Kaya, PKK'ya destek vermek üzere Cizre'den saldıran ve kendilerini saran 100 YDG-H teröristine karşı imkansız bir kıskaçla mücadele ederler. Hava desteği istemeleri gerekir. Ancak jammer olduğu için kimseye ulaşamazlar. Ayı Murat timini kurtarmak için 8. Ana Jet üssünden destek uğruna bir avuç unsurla Abbas Tepe'ye ateş altında koşarak ulaşmak zorunda kalırlar. 

Murat telsizi ve 4 kişiyi alarak Abbas Tepe'ye doğru yola çıkarken onlara destek amaçlı Kaya ve Turan boş bir binaya çıkar. Ancak binayı tuzaklayan teröristler onları fark edip büyük bir ateşe başlarlar. Kurtulmak için binayı patlatırlar. Murat; yanındakileri Turan ve Kaya'yı kurtarmak için gönderip tek başına ilerlemeye çalışır. 

Yeterli yükseğe çıkıp tam olarak konuşamaz ama jeti kullanan kadın pilot onları yardımsız bırakmamak adına yola çıkar. Murat yolda cephane yüklü bir kamyon görür. Bir teröristle çatışıp yaralanır ama yinede koordinat vermek için yukarı çıkmaya çalışır. 

Kaya ve Turan çöken binanın altında kalmıştır. Kaya'nın gözleri görmemekte iken beraberce oturup beklerler. Turan kızıyla konuşmayı başarır. Arkadaşları vinç ile onları çıkarır. Çok fazla insana karşı tek başlarına kalmışlarken Murat'tan koordinatları alan kadın pilot onları kurtarır. Murat'a doğru harekete geçer ama adamın durumu iyi değildir. 20 adam ve erzak dolu 2 kamyon ona doğru gelmektedir. Öleceğini anlayan Murat kızdan orayı bombalamasını ister. Kız da bombalar ve Ayı Murat ölür

Hiç yorum yok:
Write comments